Počasí udělalo čáru přes rozpočet řidičům, cestujícím – a vlastně i chodcům. Všichni museli počítat s tím, že pokud se chtějí někam dostat, může to trvat déle než obvykle.

Ani veřejné dopravě se problémy nevyhnuly. Už od časných ranních hodin byla v řadě míst kraje zpožděna řada autobusů; některé spoje ani nejely. K tomu došlo i v blízkosti metropole – zvláště v oblasti Říčanska na Praze-východ a Jesenicka na Praze-západ; včetně spojení těchto oblastí s hlavním městem. Kolem Prahy nepřijely autobusy také třeba v oblasti Strančic, Velkých Popovic či Kamenice. Ze vzdálenějších regionů postihly citelnější výpadky zmiňované Louňovicko, ale i nedaleké Voticko; stejně jako ve středu se nejezdilo také v oblasti České Sibiře kolem Miličína. Problémy se protáhly rovněž v oblasti Hudlic na Berounsku, nevyhnulo se jim však třeba ani Mělnicko v oblasti Mělnického Vtelna.

Zimní žánry z Českých Budějovic
Sněžení v Česku: tisíce domácností se ocitly bez proudu. K večeru hrozí náledí

Bez komplikací nezůstal ani provoz na železnici – a nešlo jen o důsledky zavátých výhybek jako v oblasti Řevnic a Dobřichovic na Praze-západ. Na Nymbursku plošně zastavila vlaky porucha zabezpečovacího zařízení. Kvůli technickým závadám v ranní špičce nejely také železniční spoje na Benešovsku či nabral zpoždění vlak na Kolínsku.

Na počasí nicméně lidé reagovali a zasněženým podmínkám se mnozí přizpůsobili. Napovídá tomu alespoň poznatek, že ve čtvrtek brzy ráno řidiči bourali méně než předchozího dne odpoledne a vpodvečer. Dá se tedy předpokládat, že nejen zvýšili opatrnost a snížili rychlost, ale leckteří raději nechali auto doma. Po půl osmé však přece jen začalo bouraček přibývat. O hodinu později, v půl deváté, se pak staly dvě vážnější nehody, které se neobešly bez asistence zdravotnických záchranářů. Na 34. kilometru dálnice D4 u Obořiště na Příbramsku skončilo na střeše osobní auto mířící od Dobříše směrem na Příbram, přičemž došlo i k úniku paliva. Před nehodou v pravém jízdním pruhu se vytvořila kolona. Záchranná služba spěchala také k nehodě na Kutnohorsku, kde bouralo osobní auto u obce Červené Janovice; na silnici II. třídy vedoucí směrem na Čáslav.

Hlavní nápor sněžení podle meteorologů už pominul. Během dne by se dokonce obloha měla začít projasňovat.