ONLINE ke koronaviru najdete ZDE

„Na základě rozhodnutí Krizového štábu Středočeského kraje nebudou v nočních hodinách po 22.30 jezdit některé autobusy integrované dopravy,“ sdělila ve čtvrtek 19. března Deníku Helena Frintová z kanceláře hejtmanky. Zdůraznila však, že vždy bude zajištěn rozvoz z odpolední směny – čili spoje s odjezdy po 22. hodině pojedou bez omezení.

„Případné omezení jízdy nočních spojů bude promítnuto do vyhledávačů spojení, aby cestující předem byl informován,“ ujistila Frintová. S tím, že toto opatření začne platit na počátku víkendu: v noci z pátku 20. března na sobotu 21. března.

Ptejte se na to, co vás zajímá.
Poradna Deníku ke koronaviru: Zeptejte se a my vám seženeme odpověď

Na rozhodnutí z minulého týdne o zrušení školních autobusů a zavedení „prázdninového“ režimu se nic nemění; nadále zůstává v platnosti. Stejně jako na tom, že k nástupu a výstupu se nepoužívají přední dveře – a u řidičů se ani nekupují jízdenky: kdo nemá předplatní kupon, může jet zadarmo.

Do ulic jen s rouškou. Ilustrační foto
Bez roušky nevycházet! I když ji nemáte...

Krizový štáb také připomíná, že vozidla hromadné dopravy jsou veřejným prostorem. Platí v nich tedy aktuální povinnost mít kvůli ochraně a okolí před kapénkovou infekcí zakrytý nos a ústa – ať už rouškou, či třeba její náhradou v podobě šátku nebo šály.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník