A jelikož se konala v úterý mezi 18. a 22. hodinou, je zřejmé, že jedním z nejkontrolovanějších prvků bylo správné osvětlení bicyklu. „Zkontrolováno bylo kolem dvaceti cyklistů. Zjištěny byly jen drobné přestupky právě ohledně správného osvětlení. Všechny byly vyřešeny domluvou," konstatovala policejní mluvčí Petra Potočná.

Akce se účastnil také vedoucí strážník Městské policie v Sadské Patrik Wolf. „Snažíme se cyklistům vysvětlit, že nejdůležitější zásadou je být viděn. I proto kontroly probíhají na náměstí, ale také v Pražské ulici nedaleko bývalé Polygrafie, kde není osvětlení. Používání světlých a reflexních prvků je nutné jak pro cyklisty, tak pro chodce, kteří se v tomto úseku pohybují," řekl Wolf.

Zkontrolovaní cyklisté dostávali reflexní pásky, které si mohli okamžitě připnout na ruku. Řada z cyklistů, kteří měli osvětlení v pořádku, už má vlastní zkušenosti. „Já jsem vyléčený. Mě kdysi na kruhovém objezdu srazil řidič a z místa ujel. Od té doby mám všechno v pořádku," konstatoval kontrolovaný cyklista středního věku.

Čtěte také: Policisté nabízeli šoférům v Poděbradech kontrolu očí zdarma