Dvoudenní měření sil, které uprostřed posledního červnového týdne uspořádalo Školní policejní středisko v Sadské, bylo již čtvrtým ročníkem tohoto klání. Do přeboru se zapojilo 21 posádek, informovala vedoucí školního policejního střediska Petra Hofmanová. S tím, že zastoupeno bylo všech 13 územních odborů, do nichž má policie kraj rozčleněný (podle okresů, pouze okolí Prahy se dělí na oblasti Západ, Jih a Východ), jejichž reprezentanti soupeřili i s dalšími celky. „Byly to krajské články (odbor cizinecké policie, odbor služby dopravní policie), své týmy staví také úseky náměstků ředitele pro vnější službu, pro kriminální policii a vyšetřování i pro ekonomiku – a jedna posádka je tvořena z policistů organizačních článků podřízených přímo řediteli krajského ředitelství, který se přeboru rovněž aktivně účastní,“ upřesnila Hofmanová s poukazem na osobní zapojení policejního generála Václava Kučery. „Dvě posádky jsou hostující, tvořené zástupci profesionálních hasičů z Kolína a Nymburka,“ doplnila.

Zdůraznila, že vedle sportování se vlastně jednalo i o velké policejní setkání: přímo se přeboru zúčastnilo bezmála 520 policistů – a kromě závodníků a organizátorů nechyběli ani další kolegové, kteří přijeli své týmy povzbudit. Však to také Hofmanová oceňuje: doprovodný program přímo ve školním policejním středisku nabídl policistům možnost vidět se a popovídat si s kolegy sloužícími napříč celým Středočeským krajem.

„Vítěz předchozích tří ročníků, tým územního odboru policie Kladno, se tentokrát musel spokojit s druhým místem, protože přeborníkem kraje v dračích lodích se pro rok 2019 stala loď ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Na třetím místě skončil tým územního odboru Praha-venkov: Západ,“ uvedla Hofmanová k výsledkům. Ovšem s dodatkem, že i když jde o soutěž, nejdůležitější je, že po celé dva dny provázela akci dobrá zábava a férový přístup.

Požár pračky ve sklepě domu v Poděbradech.
V Poděbradech hořela ve sklepě pračka
Spalničky - ilustrační foto
Spalničky nově dostali tři lidé, omezení se týkají dalších 19
Kolona na dálnici  - ilustrační foto.
Odjezd na prázdniny: kolony ano, ale ne kolaps