Podle šéfa místních strážníků Ladislava Hošmánka seniorka podvodníkovi vyhověla. Až později zjistila, že ho sledovala při falešném volání. Na telefonu se totiž žádný hovor nezaznamenal.

Vzápětí žádal nezvaný návštěvník o další laskavost, chtěl půjčit tužku a papír. Když mu ani druhá finta nevyšla a seniorka ho do bytu nepustila, odešel. K žádným škodám ani napadení naštěstí nedošlo.

Podle varování, které příbuzní seniorky šíří na sociálních sítích, byl podvodník ve věku mezi čtyřiceti až padesáti lety dokonale připravený. Znal dokonce i jména dětí ženy, na níž se zaměřil.

Finta na nevidomého muže

Ve stejném dni o patnáct minut později se obětí lhářů málem stal nevidomý muž z dalšího sídliště na Slovanech.

Na začátku byl telefonát se zdánlivě dobrou zprávou: „Vezeme vám přeplatek ze stavebního spoření." Když ale návštěvníci dorazili na místo, žádné peníze pro muže neměli. Jen se mu chtěli vetřít do bytu a přesvědčit ho, aby změnil smlouvu.

Strážníci vyzývají Mělničany, aby při snahách podezřelých lidí dostat se k nim do bytu okamžitě volali linku 156. „Za poslední měsíc jsme zaznamenali přes deset podobných případů," připomněl ředitel Městské policie v Mělníku Ladislav Hošmánek.

Čtěte také: V Mladé Boleslavi řádil podvodník. Seniorku okradl o desítky tisíc