Nejprve začalo frézování ve směru jízdy od centra na Příbramsko; už v pondělí se však práce rozšířily i na protisměr. Příznivou zprávou pro motoristy je informace, že práce a s nimi spojená omezení mají trvat jen devět dní: od úterý 13. srpna by se už mělo jezdit bez regulací dopravy.

„Vzhledem k vytíženosti Strakonické jsme požádali o nasazení většího množství pracovníků, aby se akce zvládla v co nejkratší možné době,“ pochválila přístup dodavatelské firmy Eurovia CS mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Provoz je omezován podle potřeby a místo s omezením se bude posouvat; většinou se však jezdí dvěma zúženými pruhy. Výjimkou se (kromě nedělního zahájení prací) stane úterý, kdy směr do centra bude veden pouze v jednom jízdním pruhu; uzavřen bude v tomto směru i sjezd do Radotína (avšak s vyznačením objízdné trasy).

Odstranění billboardů firmy JCDecaux probíhalo 1. srpna 2019 na Lipské ulici ve směru na pražské letiště.
Billboardy mizí z polí u Prahy. Čekalo se na sklizeň

„Práce se neobejdou bez dopravního opatření, které zaručí dostatečný a bezpečný prostor pro provedení prací a bezpečnost pracovníků,“ zdůvodnila omezení Iveta Štočková ze společnosti Eurovia. „Chtěli bychom požádat všechny řidiče o dodržování stanovených rychlostí,“ zdůraznila, že v místě prací není radno spěchat ani v případě, že zrovna jízdu neomezuje zácpa.

Pondělní ráno potvrdilo předpoklady, že se kolony skutečně budou tvořit. Současně se ukázalo, že objížďka přes Zbraslav, jež leckterého šoféra hned napadne jako alternativní trasa, není dobrou volbou: ucpávala se natolik, že si řidiči rozhodně nepomohli; spíš naopak. A na Pražském okruhu to bylo podobné.

Příjezd po Strakonické však nabyl v pondělí jediným místem, kde auta mířící ráno do metropole musela čekat v kolonách kvůli zúžení v důsledku stavebních prací. Nevyhnuli se jim ani řidiči jedoucí po D1 u Průhonic a po D10 u Brandýsa nad Labem. I v těchto případech platilo, že sjet na relativně souběžnou objízdnou trasu nepředstavovalo žádnou výhru.

Dálnice D11 - ilustrační foto.
Petici proti stavbě Klánovické spojky probírali radní kraje