„Nezodpovědný řidič nezastavil, neposkytl sraženému první pomoc a z místa nehody ujel. Chodec na místě svým zraněním podlehl,“ shrnula fakta policistka Markéta Johnová. Když pak k místu přijel náhodně projíždějící řidič a začal organizovat pomoc, bylo už všechno úsilí marné.
Mělničtí policisté nyní žádají o svědectví řidiče, kteří v noci na druhou zářijovou neděli kritickým úsekem silnice II/101 projížděli. I v případě, že si sami nevšimli ničeho čehokoli neobvyklého, by velkou pomoc mohly poskytnout případné záznamy z jejich palubních kamer. „Zvláště pak žádáme řidiče tmavého osobního vozidla (pravděpodobně značky Volkswagen Golf) se zlatými disky kol, který v blízkosti nehody projížděl. Velmi by nám pomohlo jeho svědectví,“ zdůraznila Johnová.

Šest lidí zachraňovali hasiči při pátečním požáru v panelovém domě v Kladně.
Požár lednice ohrozil panelák a spolykal statisíce

Jakékoli informace, které by s řešením tragické dopravní nehody mohly pomoci, lze policii předat prostřednictvím telefonního čísla 702 207 899. „V pracovní době od 7.30 do 15.30 můžete volat na telefon 974 876 615. Samozřejmě je možné použít i bezplatnou linku 158,“ obrací se Johnová na případné svědky.

Šest lidí zachraňovali hasiči při pátečním požáru v panelovém domě v Kladně.
Požár lednice ohrozil panelák a spolykal statisíce