Nabídnout přitom může nejen informace o konkrétních zásazích a dalším dění na záchranné službě, ale i vlastní poznatky a zkušenosti. Ty získávala mimo jiné na pozici zdravotnického záchranáře v týmu vyrážejícím do akce z hostivického výjezdového stanoviště, Působila také jako všeobecná sestra na emergency Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. K její kvalifikaci dále patří vzdělání inženýra krizového řízení.

Měření nitroočního tlaku - Ilustrační foto.
Kdo teď otálí se zdravotní prevencí, bude pak zaskočen, varují lékaři

Ředitel Rusý upozornil, že v minulých letech se také účastnila záchranářské stáže v USA, konkrétně v rámci EMT California Emergency Medical Services Authority, má za sebou kurzy Horské služby ČR, a to letní i zimní – a také je držitelkou certifikátu o účasti v kurzu jazykové školy ILSC v kanadském Torontu. A když už se tentokrát stal ředitel jejím mluvčím, shrnuje další údaje v souhrnu odpovědí na otázky, které snad leckomu blesknou hlavou: „Petra mluví plynně anglicky, ve volném čase se věnuje rodině, sportu a jízdě na motocyklu.“

Jmenování Homolové podle slov Rusého vzešlo z pečlivého zvážení všech jejích zkušeností nejen v rámci záchranky, ale i jejích komplexních znalostí fungování integrovaného záchranného systému jako celku. „Její úkol nebude jednoduchý, neboť přichází do funkce v době obrovské zátěže všech složek,“ poznamenal Rusý. S tím, že od nové mluvčí očekává předávání relevantních informací o mimořádných situacích a zajištění dostupnosti informací o probíhajících událostech.

Ilustrační foto
Boj o peníze pro nemocnice stylem počítačové hry? Hnus, míní hejtmanka

Dosavadní mluvčí Petra Effenbergerová kladenskou centrálu krajské záchranky neopouští. Stala se asistentkou nového ředitele Rusého. Také Jiří Knor, donedávna krajskými radními pověřený vedením organizace, zůstává: na své původní pozici náměstka ředitele pro léčebně preventivní péči. Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje funguje jako jedna z krajských příspěvkových organizací.