Modlitbu, kterou ve středu 28. října od 15 hodin v přímém přenosu na ČT2 zprostředkuje národu veřejnoprávní Česká televize, obstará jediná rodina.

V úterý na to upozornil generální sekretář ERC Petr Jan Vinš s tím, že tradiční ekumenické bohoslužby s koncertem i divadlem, jichž se účastnili zástupci jednotlivých církví, hosté v diskusi a široká veřejnost, aktuální opatření neumožní. V Husově sboru v pražských Vršovicích se o bohoslužbu postará místní farář David Frýdl.

Pietní akt při příležitosti 101. výročí vzniku Československa se konal 28. října 2019 v Praze na Vítkově.
Výročí vzniku státu bez oslav. Většina tradičních akcí se letos konat nebude

Na místě sice štáb bude pracovat již od dopoledne, ale to jen proto, aby předtočil hudební vstupy Václava Neckáře. Samotná bohoslužba se odehraje jen za účasti Frýdlových nejbližších. Duchovní Církve československé husitské se od katolických kolegů odlišují nejen liturgií, ale i rodinným životem. Frýdl má hned šest dětí.

„Abychom naplnili aktuálně platná nařízení, ale také abychom podtrhli důležitý rodinný aspekt Modlitby za domov, budou Davidu Frýdlovi při bohoslužbě asistovat výhradně členové jeho vlastní rodiny a domácnosti,“ připomněl Vinš.

„Věříme, že vás Modlitba za domov naplní optimismem v tomto nelehkém čase a že se spolu s námi spojíte v modlitbě i v zamyšlení nad Komenského slovy, která dala letošnímu ročníku jeho motto: Komukoli můžeš prospět, prospívej rád,“ podotkl.

Při podezření na nekalé praktiky je důležité nic nepodepisovat a informovat policisty.
Šmejdi během pandemie vsadili na nové metody. Zneužívají strach seniorů