Aplikace, která je zatím k dispozici v testovací beta verzi, nabízí především možnost vyhledávat spojení veřejnou dopravou v metropoli i v jejím širokém okolí. S návazností mezi metrem, tramvajemi, autobusy, vlaky – ale i říčními převozy či případně s lanovkou. Včetně informací o zpoždění a možnosti sledovat polohu vozidla na trase. A pozor: nechybí ani informace o parkovištích P+R, kde lze zanechat vlastní auto a dále cestovat veřejnou dopravou – a to včetně údajů o jejich aktuální obsazenosti.

Záchytné parkoviště P+R
Praha zvětší P+R parkoviště na Černém Mostě i na Zličíně

I když je tato bezplatná aplikace stále ve vývoji a tvůrci shromažďují podněty ke zlepšení, Ropid doporučuje stáhnout ji z Google Play nebo App Store všem, kteří potřebují cestovat pražskou městskou dopravou a regionálními linkami v okolí metropole – ať už po silnici, nebo na kolejích. Vychází z již známé aplikace DPP info, přičemž doplňuje především údaje o vlacích a autobusech v okolí Prahy. Včetně přehledné mapy zastávek. Přímo v rámci vyhledávání spojení nová aplikace počítá i se všemi známými mimořádnostmi – byť zrovna u této funkce uživatel Michal Veninger na Google Play vzkázal vývojářům, že by ještě měli zapracovat na zdokonalení.

Připomínky, návrhy či upozornění na chyby jsou také vítány na e-mailové adrese aplikace@ropid.cz. Cílem tvůrců je nabízet nejenom časy odjezdů a zpoždění, ale i schopnost pružně reagovat na jakékoli aktuality v dopravě – včetně těch neplánovaných. Systém totiž má upozorňovat na případné komplikace tak, aby už při plánování cesty mohli uživatelé zvolit alternativní trasu, která je přivede do cíle z co nejmenším zdržením.

Ilustrační foto
Chřipka zatím nehrozí, počet nemocných odpovídá sezoně