„Natura Viva je jedinou každoroční odbornou výstavou tohoto typu v České republice, na níž se soustředí takřka všechny významné firmy podnikající v oborech myslivosti, rybářství, včelařství a potřeb pro pobyt v přírodě. Spolupořadatelské svazy připravily pro letošní výstavu opět reprezentativní expozice. Jejich spoluúčast zároveň zaručuje vysokou úroveň a odbornost výstavy,“ říká na úvod ředitel výstaviště Ondřej Matouš.

Ani letos nebude chybět bohatý doprovodný program, který zahrnuje unikátní výstavu raritních trofejí daňka evropského, siky japonského a Dybowského, přehlídku shozů, besedu o zbraních a zbraňové směrnici Evropské unie, téma problematiky výskytu vlků v České republice a mnoho dalších aktivit.

Cyklootvírák jelo na dva tisíce lidí.
Cyklootvírák pojedou za týden

Nejen pro děti budou určitě zajímavé i živé expozice z našich luk a hájů. Poutavá bude určitě i expozice moderního včelařství. Téma včel a včelařství čím dál tím více rezonuje společností a přibývá začínajících včelařů, kteří na výstavě najdou veškeré pomůcky i poradenství odborníků. „Rád bych ale dodal, že na své si přijde i laická veřejnost, která ráda aktivně tráví volný čas v přírodě. Najde zde spoustu rad, tipů i těch nejkvalitnějších produktů pro svoje vybavení do přírody. Natura Viva znamená příroda živá, přijďte jí zažít s námi,“ zve na závěr ředitel výstaviště Matouš.

Přívoz dosud zajišťuje výletní loď Blanice.
Přívoz v květnu zajistí Blanice
Ilustrační foto.
Projekt Obědy do škol pomůže stovkám dětí