Letošní novinkou je expozice krokodýlů z Krokodýlí ZOO Protivín. Po dřívějším úspěchu největšího a nejstaršího aligátora ho letos vystřídalo duo nejagresivnějších krokodýlů na světě, krokodýlů kubánských.

V rámci expozic exotických ptáků v hale C budou jsou vidění i zachránění handicapovaní velcí papoušci. Největší kolekce představují kluby chovatelů bažantů, vodního ptactva, holoubků a ostatních exotických ptáků.

Nechybí ani velké expozice akvaristiky, prezentace pěstitelů květin a rostlin včetně jejich poradenství. Příchozí se mohou těšit i na velkou expozici terarijních zvířat a ucelenou kolekci savců včetně primátů a velkých šelem.

Z přednášky novinářky Petry Procházkové 'Kam kráčí Bělorusko' v nymburské knihovně.
Novinářka Petra Procházková vyprávěla příběhy z Běloruska i Afghánistánu

Hala B je opět věnována podvodnímu světu, který představuje úchvatné expozice - sladkovodní a mořská akvária. V hale A2 pak proběhne druhý ročník Mistrovství ČR v bodovaných ptácích, nejvyšší česká soutěž pro chovatele andulek, agapornisů, kanárů a dalších ptáků.

Samozřejmostí jsou poradny pro chovatele exotických a okrasných ptáků, savců, akvarijních ryb a terarijních zvířat, kde budou zodpovídat otázky návštěvníků nejlepší chovatelé z celé republiky.