„Ve srovnání s návštěvností loňského ročníku to je o 500 lidí více," řekl Vít Rakušan. V předprodeji tentokrát lidé zakoupili 1451 vstupenek.

Festival dechové hudby Kmochův Kolín tak v dalším roce nejspíše výraznější změny nečeká. Zájem o festival je podle starosty také díky tomu, že si dělá Kmochův Kolín nové renomé.

„Dříve byl festival spojován pouze s tou klasickou dechovkou. V současné době je stále převážně dechový, ale hudba je moderní, často filmová a podobně," vysvětlil.

Chyběl jen závod

Letos se však neodehrál tradiční Mezinárodní festival běhu. „To jediné mi letos chybělo. Mluvil jsem s pořadatelem Leošem Bešťákem, říkal, že ho v příštím roce uspořádají. Doufejme, že ano," řekl. Stejnou informaci před časem řekl organizátor závodu i Deníku.

Pokud by organizátoři příští rok včas řekli, že závod neplánují, město se ho ujme. „I kdyby to mělo být pod jiným názvem," poznamenal Vít Rakušan.

Příjmy z Kmochova Kolína jsou kolem milionu korun, řekl starosta. „Čistá investice z městských peněz se bude pohybovat kolem dvou milionů korun, je to podobné jako vloni," dodal.

Čtěte také: Kmochův Kolín skončil. Vystoupili v něm například Rottrová, Sto zvířat i Quando