Ke spolupráci kraj přizval všechna „okresní“ města, ale i další partnery. „Krajskou hospodářskou komoru Střední Čechy, Asociaci malých a středních podniků a živnostníků a Fórum cestovního ruchu,“ vyjmenoval středočeský radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu, Martin Draxler (ANO). Všichni přidružení členové již návrh stanov schválili.

Nový spolek by podle slov hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) měl zaručovat, že rozvoj cestovního ruchu v kraji bude rovnoměrný. „Hlavním úkolem bude koordinovat aktivity zastoupených členů a prosazovat společné zájmy: lobbing vedoucí k rozvoji cestovního ruchu na území celého regionu,“ přiblížila hejtmanka budoucí činnost nového spolku. Na otázku Deníku ve středu odpověděla, že Středočeská centrála cestovního ruchu, jež funguje jako příspěvková organizace kraje, se členem spolku stát nemůže – bude však zajišťovat servisní zázemí.

Svoji „mobilní kancelář“ otevřela ve středu hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) v rámci cyklu svých úředních dnů v regionu v Berouně – v tamějším Muzeu Českého krasu. V rámci výjezdu se tradičně setkávala se starosty (včetně „d
Proč má velké město malé šance na peníze od kraje?
Ilustrační foto.
Školství v kraji čeká revoluce. Začít by měla v Brandýse