„Finanční příspěvek pomůže společnosti s překlady textů do anglického jazyka, vydáváním propagačních letáků a správou webových stránek.“ Český ráj by bylo možno charakterizovat jako hodně široké okolí Turnova na Semilsku. Ze středních Čech do této oblasti spadá zejména oblast Mnichovohradišťska.

Mapa nového Geoparku Barrandien.
Česko má nový geopark. Zve nás na Cestu po dně ztracených moří v srdci Evropy

Geopark Český ráj by s jistou nadsázkou – a po pravdě: i bez nadsázky – bylo možno označit za hotovou učebnici geologie. „Území Globálního geoparku leží ve třech krajích – Královéhradeckém, Libereckém a Středočeském – a úzce spolupracuje se Sdružením Český ráj, které je destinační společností pro tuto turistickou oblast v Českém ráji,“ připomněl středočeský radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO).

Ze cvičení hasičů, jehož úkolem bylo plnění hasičského letadla.
Hasiči si procvičili plnění hasicího letadla

Podporu si geopark podle jeho slov zaslouží. Už proto, že spojuje propagaci geologického dědictví s regionálním rozvojem území, na kterém působí – a to ve spolupráci s místními samosprávami, mikroregiony, místními akčními skupinami, ale i Správou Chráněné krajinné oblasti Český ráj, domy přírody, muzei i s neziskovými organizacemi zaměřenými na ochranu přírody a ekovýchovu.