VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak chutná Vůně jara v restauracích? Zkuste to zjistit…

Praha /FOTOGALERIE/ – Třetí ročník festivalu Vůně jara ze seriálu Festivalů chutí odstartoval v deseti českých restauracích 18. Března. Festival potrvá do 14. dubna. O gastronomické jarní zážitky se postarají netradiční pokrmy, jejichž nedílnou součást tvoří sezónní suroviny.

26.3.2013 AKTUALIZOVÁNO 27.3.2013
SDÍLEJ:

Tobiko - nudle s krevetamiFoto: archiv Intensity

V rámci festivalu budou přihlášené restaurace zákazníkům servírovat speciální tříchodové menu špičkových šéfkuchařů. V hlavní roli budou pokrmy evokující svěžest a atmosféru nadcházejících jarních dní, za 290 Kč.

„Každá restaurace si volí své vlastní menu, vybrané speciality by však neměly být součástí běžné nabídky. Důraz je kladen na rozmanitost chutí a výběr čerstvých sezónních surovin," uvedl Pavel Suchánek z Alakarte.cz, která Festival chutí organizuje.

„Mám rád čerstvou a lehkou kuchyni, proto u nás v rámci festivalu Vůně jara a během velikonočních svátků najdete například krém z čerstvého špenátu a mladých kopřiv s parmazánovými krutony," říká Jan Bušina, šéfkuchař pražského GreenYacht Hotel & Restaurant, a doplňuje: „Jako hlavní chod budete moci ochutnat kukuřičné kuřátko pečené s jarní nádivkou, čerstvými bylinkami, glazovanou karotkou a bramborami Grenaille."

Také ostatní zúčastněné restaurace se opírají při přípravě svých pokrmů o tradiční velikonoční recepty a o recepty z typicky jarních surovin. Například jarní nádivku s kopřivami podávanou s dipem z červené řepy nabídne jako předkrm restaurace Ambroisie. Jako hlavní chod je v menu krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu a drceného pepře servírované s jarním bramborovým salátem a jako dezert domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou.
Na své si přijdou i milovníci exotické kuchyně. Pražský Sushi Point v Dejvicích servíruje japonskou polévku Misoshiru s řasami wakame, jarní cibulkou a tofu jako hlavní chod California roll plněné avokádem, lososem, okurkou a japonskou majonézou, obalené ve třech druzích kaviáru a v bílém sezamu.

Zúčastnit se festivalu lze pouze přes rezervaci na webových stránkách www.vunejara.cz Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho.

Zúčastněné restaurace:

Ambroisie (Praha)
Bibita Nuova (Praha)
Costa Praga (Praha)
Felicita (Brandýs nad Labem)
Grand Restaurant St. Tropéz (Praha)
GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
Chateau St. Havel (Praha)
Mon Rouge Pif (Praha)
Restaurant Galerie (Praha)
Restaurace Rybárna (Pardubice)
Secret of Raw (Praha)
Sushi Point Dejvice (Praha)

Tobiko (Praha)

Autor: Jiří Macek

26.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Mladoboleslavský Lukáš Pabiška (vpravo) v gólově divokém utkání s Plzní (7:6 po SN).

Pabišku štval mizerný úvod, radu na zlepšení ale nezná

Pražský okruh.

Na dostavbu Pražského okruhu ministerstvo kývlo

Výborný si veze z Boleslavi tři body

Mladá Boleslav /FOTO/ – Začali ve stejném čase jako fotbalisté na Dukle a dopadli úplně shodně. Také hokejisté Mladé Boleslavi měli v pátek v 17:30 zatměno, duel se Spartou začali zoufale a pak už jim dobrý výkon nebyl moc platný – soupeř vedený Františkem Výborným vyhrál ve ŠKO-Energo Areně 4:1.

Strašidelný úvod, bez nemocného kouče Uhrina schytala Boleslav debakl

Praha /FOTOGALERIE/ – Kritický čas: 17:30 – 17:35. Právě v něm, hned v samotném úvodu střetnutí, ztratili fotbalisté Mladé Boleslavi reálnou šanci na body z pražské Julisky. Sice se ještě naděje na úspěch lehce dotkli, ale nakonec domácí Dukle podlehli 1:4. V tabulce HET ligy je tak soupeř přeskočil.

Rezervní týmy prožily nechutný závěr podzimu

Střední Čechy – Pořádně hořkou pachuť měl závěr podzimu pro rezervní týmy Dobrovice a Mnichovohradišťského SK v krajské I. B třídě. 

AKTUALIZOVÁNO

S kabelkou žena přišla o desítky tisíc korun

Jesenice – Jako varování pro čas předvánočního shonu může posloužit krádež s velmi nemilými následky, jíž se od čtvrtka zabývají policisté z Prahy-venkov: Jih.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT