Společenská akce se setkala s obrovským ohlasem. Kromě macatých úlovků si příchozí užili i příjemnou zábavu. Na improvizovaném pódiu nechyběli moderátor Václav Matěj Duchek, herec Jan Přeučil, zpěvačka Míša Břízová nebo herec Jan Kuželka a kapela Pohodáři.

Mezi brigádníky při výlovu mohli návštěvníci rozpoznat i hokejového útočníka NHL Jiřího Tlustého, který přišel pomáhat kamarádům. Pochází totiž ze Slánska a nebyl zde rozhodně poprvé.

„Akci pořádáme v této podobě potřetí, jinak výlov je to už dvacátý. V rybníku chováme kapry, amury, líny a jesetery, candáty i štiky. Návštěvnost je velká, rybník je dobře dostupný a je tu i prostorná parkovací plocha. Před výlovem jsme vodu začali vypouštět v pondělí. K ruce jsem měl celkem tři lidi, přičemž v sobotu přišlo na práci asi padesát kamarádů a známých,“ řekl majitel rybníka Tomáš Jelen.

V plánu jsou sádky

Standardně vylovili v Luníkově okolo pětadvaceti tun ryb. Část se jich vrací jako násada na příští rok do rybníka. „Co se neprodalo v sobotu, vracíme do vody, nechci podporovat překupníky. Letos už si ode mne kapra na vánoční stůl později nekoupíte, ale plánuji, že do budoucna vytvořím sádky a budeme prodávat i po po výlovu,“ dodal majitel rybníka.

Podle jeho slov si U Jelena mohou zalovit rybáři od března do podzimu třikrát v týdnu. U vodní nádrže je navíc příjemné zázemí. Lovit mohou všichni, kteří vlastní rybářské vybavení nebo jim ho po domluvě na místě zapůjčí.

Čtěte také: Ulovit candáta v Pecovském a Drásovském rybníku prý bude fuška