Festival Chřestfest - sladké i slané. Pojďte ochutnat s Deníkem
Praha /SOUTĚŽ/ - Po roce připravili šéfkuchaři předních českých restaurací pokrmy, jejichž základ tvoří chřest, který dříve patřil k tradiční české kuchyni, a nyní hlásí svůj návrat. 4. ročník oblíbeného gastronomického festivalu s názvem Chřestfest směřuje do vybraných pražských i brněnských restauracích až do 18. května.
V rámci festivalu, který organizuje rezervační systém Restu.cz, pětadvacet restaurací nabízí speciální tříchodová menu s nejrozmanitějšími variacemi na chřest za zvýhodněnou cenu.
„Návštěvníci festivalu se mohou těšit na originální sladké i slané delikatesy z chřestu, stejně tak jako na kombinace chřestu s hovězími steaky či filety z lososa nebo tresky," uvedl Pavel Suchánek z Restu.cz. Festivalu se lze zúčastnit pouze rezervací přes webové stránky akce (www.chrestfest.cz).
Vyhrajte s regionálním deníkem 3 x 2 vouchery na Chřestfest do pražské restaurace. Stačí, když správně odpovíte na níže uvedenou otázku, odpověď formou SMS zašlete na telefonní číslo 606 635 288. a když budete 1., 5. a 11.. pak se těšte na chřestové lahůdky.
Soutěžní otázka
Kolik je ve světě známo zhruba druhů chřestu?
1. 15 až 100
2. 101 až 169
3. 170 až 300
4. 301 až 450
Výherci soutěže
Na chřestovém menu si pochutnali šťastní výherci: Andrea Hladůvková, Adéla Vlasáková a František Černý (všichni z Prahy).
Čtěte také: Šéfkuchař Sapík: Chřest není dekorace, musí být na talíři dominantní