V Trhovém Štěpánově získaná dotace umožní na místě dosud nevyužívaných půdních prostor a balkonu vybudovat čtyři nové místnosti. Poslouží výuce, poznávání i rozvoji šikovnosti. Mají se v nich scházet účastníci kroužků angličtinářů pro děti z prvního i druhého stupně, zájemci o počítačové programy, nebude ale chybět ani kroužek s názvem Malý vědec či kroužek zaměřený na řezbářství a práci se dřevem vůbec.

Představitelé Středočeského kraje jednali se zástupci poradenské společnosti Greenovate o možné spolupráci při hledání variant řešení pro nakládání s odpadem.
Kam s ním? Hejtmanství hledá celosvětové odpadové zkušenosti

Trhový Štěpánov uspěl v rámci výzvy Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání s nejrozsáhlejším projektem z celé republiky. Deníku to sdělil Vilém Frček z ministerstva pro místní rozvoj. To celkem rozdělí přes 145 milionů korun určených pro 18 schválených projektů. Příjemci peněz nejsou jen obce a jejich školy, ale také knihovna nebo obecně prospěšné společnosti. I ty budují učebny zaměřené například na ekologickou výchovu nebo řemesla.

„Projekty pomohou k rozvoji dalšího vzdělávání dětí, mimo běžné školní osnovy, připomněla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). „Přispějí tak ke smysluplnému naplnění jejich volného času,“ doplnila. Výzva Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání je zaměřena na prohlubování znalostí a dovedností v oblastech cizích jazyků, moderních a digitálních technologií, přírodních věd – a také technických či řemeslných oborů.

Měření kvality ovzduší. Ilustrační foto.
Náklady na prověřování stavu ovzduší se zaplatí z poplatků za znečišťování
GDPR. Ilustrační foto.
Vzorové obce napoví ostatním, jak chránit osobní data