K takovým problémovým místům se zařadila silnice II/101 u obce Zlosyň na Mělnicku, kde na ledovce zůstal stát i sypač čekající na vyproštění; přesto místo bylo částečně průjezdné. Už v noci se k náročným úsekům zařadil i hlavní tah I/16 na spojnici Mělníka a Slaného, kde u Velvar v kladenském okrese uvízlo ve sněhu nákladní vozidlo.

Na stejné silnici, jen v úseku z Mělníka na Mladou Boleslav, se hůř jelo i v byšickém úseku – či spíše u Mělnického Vtelna, kde stále zůstávalo aktuální varování z pondělka.

A za Mladou Boleslaví, ve směru na Jičín, ráno Centrum dopravních informací vybízelo k opatrnosti kvůli ledovce, jež se opět na silnici číslo 16 vytvořila u Dolního Bousova; vyhnout se tam bylo třeba i stojícímu kamionu. Již předchozí varování před ledovkou nadále platilo také u Bělé pod Bezdězem rovněž na Mladoboleslavsku.

Kalamita na dálnici D8 kvůli sněžení a zavřeným tunelům.
Sníh dál komplikuje dopravu. Některé silnice jsou neprůjezdné

Důsledky bouraček nejzávažněji poznamenaly provoz na Pražském okruhu, a to ve směru od Modletic u dálnice D1 l letišti. Po nehodě kamionu u sjezdu na Barrandov se vytvořila předlouhá kolona, táhnoucí se až k Jesenici. Zácpy se objevily také v protisměru. I na dálnici D10 se ráno v jízdním pásu na Prahu bouralo u Mnichova Hradiště, kde na dálničním kilometru 58,5 havarovalo hned několik vozidel. Nehody se ale poměrně rychle podařilo odstranit a obnovit průjezd.

Horší sjízdnost se projevila rovněž ve veřejné dopravě. A problémům se ráno nevyhnuly nejen autobusy; bez potíží nejezdily ani ranní vlaky. Autobusovou dopravu provázela zpoždění – a stejně jako v pondělí došlo na vynechání některých zastávek; obzvlášť na Praze-východ, Mělnicku, Kladensku, Berounsku a Benešovsku. Na úsek Příbram, Kaufland–Obecnice autobus vůbec nevyjel; kvůli obtížné sjízdnosti pro kloubová vozidla také v kladenském okrese došlo na „přepřahání“: k tomu, aby pokračoval v další části trasy, byl ve Slaném povolán kratší autobus.

Ilustrační foto
Mrzne, až kosti praští. A zatím se to nezmění, varují v předpovědi meteorologové

Také provoz vlaků se v úterý ráno neobešel bez zpoždění, odklonů trasy, a dokonce i zrušení jízdy některých spojů. Příčinou byly nefunkční výhybky, na něž vedle sněhu útočily především nízké teploty: jejich součásti prostě přimrzly. Hlášení poruch se stala poměrně masová: například ze stanic v Lysé nad Labem, Nymburce či Poříčanech – a také na pražských nádražích Bubny, Libeň a Vršovice. Jakákoli podobná komplikace má citelné dopady na spojení jednotlivých oblastí středních Čech s metropolí. A projeví se jak v příměstské dopravě, tak v té dálkové zajišťované rychlíky.