Podle středočeské policejní mluvčí Lucie Novákové ve vlakové soupravě cestovalo padesát lidí, ale naštěstí nikdo z nich po srážce neutrpěl žádné zranění.

Provoz vlaků regionální i dálkové dopravy byl na tři hodiny pozastaven. „Doprava na této jednokolejné trati se znovu rozjela asi až hodinu před půlnocí," potvrdila Nováková. V době přerušení dopravy zajistily České Dráhy náhradní autobusovou dopravu pro všechny cestující.

Příčiny nehody vyšetřuje policie. „U mrtvého muže byla nařízena soudní pitva," vysvětlila policejní mluvčí.

Stavba s několika přezdívkami, Amerika, Hold nebo Teherán.
O demolici Ameriky rozhodne referendum

Na stejné železniční trati, jen o necelé dva kilometry dále u Mlékojed, došlo k podobné tragédii už na začátku dubna. Dvě šestnáctileté dívky spáchaly sebevraždu, když na kolejích počkaly na přijíždějící vlak. Co je k takovému činu vedlo, zatím není zcela jasné. Smrtelná tragédie otřásla především obyvateli Neratovic, odkud obě děvčata pocházela. V jejich případě se dokonce spekulovalo i o vlivu nové nebezpečné hry, která se dostala do Čech a nutí mladé lidi, aby si ubližovali a nakonec ukončili své životy. Mělničtí kriminalisté ovšem s ohledem na věk děvčat a na jejich pozůstalé nezveřejnili žádné další podrobnosti případu.

Smrt na kolejích. Ilustrační snímek
Vlak u Mlékojed srazil dvě dívky, ty na místě zemřely