„Setkají se se starosty obcí, zemědělci a hydrology. Prohlédnou si mimo jiné místo pokračování stavby Pražského okruhu u Běchovic či místo stavby obchvatu Českých Budějovic,“ přiblížil Medek plánovaný program. Při cestování po střeních Čechách bude premiéra s trojicí ministrů doprovázet i hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Na středeční dopoledne se chystá návštěva Rakovnicka: obce Senomaty a areálu společnosti Lupofyt v Chrášťanech, jež se věnuje zemědělství. Odpoledne má následovat návštěva obce Nenačovice na Berounsku, přičemž při pomezí regionů Berounska a Prahy-západ, na silnici Nenačovice – Úhonice, je plánována i zastávka v polích. Dále se pak vládní kolona zastaví východně od hlavního města: na stavbě pokračování Pražského okruhu v úseku D1 – Běchovice.

Velké silniční stavbě bude věnován i závěr středočeské části programu, kvůli níž přijedou na Prahu-západ třeba i zástupci obcí z Benešovska. V Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy se uskuteční debata se starosty a sdružením Alternativa D3 k vedení trasy dálnice D3 ve středních Čechách.

Ilustrační foto.
Mytí strojů musí zmrzlináři podle hygieniků zlepšit
Autobus Setra společnosti ČSAD Benešov v Benešově
Střední Čechy zpomalí integraci autobusů. Může dojít ke škrtům spojů