V navrženém programu je složení slibu nově zvolených členů zastupitelstva a především volba primátora, jeho náměstků a členů rady města. Dále dojde na stanovení počtu funkcionářů, kteří budou pro výkon své funkce uvolněni. Na programu je i zřízení finančního a kontrolního výboru a volba jejich předsedů či návrh na schválení předpokládaných termínů zasedání zastupitelstva města pro závěr roku 2022 a pro rok 2023.

Volby v Mladé Boleslavi vyhrálo ANO společně s Volbou pro Boleslav. Na druhém místě pak skončila koalice ODS a TOP 09. Součástí staronové čtyřkoalice, která dohromady získala 74 procent hlasů, bude také hnutí STAN a Hlas pro Boleslav.

Volební komise. Ilustrační foto.
Volební komise v Sovínkách podle soudu špatně počítala. Mění se zastupitel

Po třech dnech a několika nočních povolebních jednáních se čtveřice hlavních uskupení dohodla na tom, že v příštích čtyřech letech bude post primátora putovní. První rok a půl si jej ponechává stávající první muž magistrátu Raduan Nwelati (ODS) a na jaře 2024 jej vystřídá Jiří Bouška, lídr vítězného hnutí ANO + Volba pro MB. Ten tak podle stávajících plánů stráví v pozici primátora dva a půl roku, tedy až do dalších voleb na podzim 2026.

Volební speciál Boleslavského deníku najdete ZDE.