Radní a jednatel firmy Compag Miroslav Neuman má špatně napsané příjmení. Náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková, kandidáti Zdeňka Kuhnová, Přemysl Siřínek a Tomáš Zajíček mají špatně nebo s chybou uvedené akademické tituly. U posledního kandidáta má být zkratka ml., tedy mladší. Místo toho má za svým jménem uvedeno mld.

Lídr kandidátky a primátor Raduan Nwelati na sociální síti celou záležitost bagatelizuje. „A vidíte, stačí v jednom ze dvou plakátů udělat jeden správně a druhý s chybami způsobené kopírováním, a už máte zajištěnou reklamu, o které by se Vám ani nesnilo. To je politika. Jen by mě zajímalo, kolik lidí, kteří by si normálně naší kandidátku nepřečetli a když už ano, tak jí nedočetli do konce, ji teď přečtou celou,“ komentoval situaci primátor. Podle typu a rozmanitosti chyb je však zjevné, že k nim nemohlo dojít při kopírování.

Před městskou knihovnou na třídě V. Klementa byly v úterý 9. srpna instalovány tři dřevěné lavičky. Byly vytvořeny v rámci Metalového sympozia v loňském roce.
Foto: Netradiční lavičky zdobí prostor před boleslavskou knihovnou

Zároveň primátor slíbil přelep kandidátek s chybami. „Opravdu jsem to neudělal záměrně. Těm, kterým jsem osobně zkomolil jméno nebo neupravil zkopírovaný titul pana Ing. Olšáka, se z celého srdce omlouvám. Doufám, že i tak mě budete mít rádi jako svého lídra,“ připojil primátor omluvu.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.