Divadelní představení Legenda 997
KDY:
 29. listopadu, 19:00
KDE: Městské divadlo, Mladá Boleslav
ZA KOLIK: 210 Kč – 330 Kč

Prkna Městského divadla Mladá Boleslav bude v pátek patřit divadelnímu představení Legenda 997, které nabídne originální divadelní zážitek s hudbou a texty písničkářky Radůzy. Má smysl se snažit změnit řád věcí? Čas nadělá i z vrahů světce. Legenda o dvou světcích, kteří svou vizí předběhli svou dobu a jejichž dobré skutky byly po zásluze potrestány.

Roztančené divadlo Mladá Boleslav
KDY:
30. listopadu, 19:00
KDE: Sál L&K ŠKODA MUZEUM, Mladá Boleslav
ZA KOLIK: 499 Kč

Již počtvrté se do Mladé Boleslavi vrátí tanečně-zábavná show. Herečky a herci z vybraných divadel se utkají v pomyslném souboji v latinskoamerických a standardních tancích. Finálovým galavečerem budou provádět Světlana Witowská a David Gránský, z řad účinkujících se mohou diváci těšit na Vandu Hybnerovou, Petra Vondráčka, Evu Burešovou či Václava Jílka.

Adventní trhy a rozsvěcení vánočního stromku
KDY:
1. prosince, 16:00
KDE: Staroměstské náměstí a Výstaviště, Mladá Boleslav
ZA KOLIK: Zdarma

V 16 hodin opět začínají Večerní adventní trhy na Výstavišti, které budou trvat až do 22. prosince, od 16 do 20 hodin. O hodinu později, v 17 hodin, bude na Staroměstském náměstí rozsvícení vánočního stromku. Na účastníky rozsvěcení bude čekat vánoční atmosféra se stánky s občerstvením, dále také dětský pěvecký sbor a hudební nadílka Gábiny a Katky.

První adventní neděle v Bakově nad Jizerou
KDY:
1. prosince, 13:00
KDE: náměstí, Bakov nad Jizerou
ZA KOLIK: Zdarma

Na návštěvníky bude čekat vánoční jarmark s občerstvením, během odpoledne se také vystřídá několik kapel, dále budou mít vystoupení děti z mateřské školy a k vidění také bude malý živý betlém. V 17 hodin bude rozsvícení vánočního stromu a zpěv žáků základní školy. V Muzeu Bakovska bude otevřena unikátní výstava obrazů Josefa Livory nebo také ukázka lidových řemesel a tvůrčí dílny.

Benátecký advent
KDY:
1. prosince, 14:00
KDE: Husovo náměstí, Benátky nad Jizerou
ZA KOLIK: Zdarma

Návštěvníci se mohou těšit na slavnostní zahájení benáteckého adventu s rozsvícením vánočního stromu s rozsáhlým programem. Kromě vánočního a řemeslného trhu se děti mohou těšit na divadelní představení sboru Rolnička a dětí ze základní umělecké školy, dále bude účinkovat například Mateřské centrum či Kbelské kočky. Rozsvěcení vánočního stromku je plánováno na 18 hodin.