Halina Pawlowská navštíví Mnichovo Hradiště
KDY:
 2. listopadu, 19:00
KDE: Městské divadlo Mnichovo Hradiště
ZA KOLIK: 200 Kč – 290 Kč

Halina Pawlowská přijíždí se svou talk show na téma Manuál zralé ženy. Halina ukáže, že není nic špatného na tom být ve zralém věku. Zralost je báječná! Ať už protože se jí člověk vůbec dožil, anebo proto, že i když se jeden cítí ještě velice mladý, může mít zároveň moudrý pohled na svět. Díky jejím pravidlům to návštěvníci uvidí také.

Benátky oslaví 30. výročí Sametové revoluce
KDY:
3. listopad, 15:30
KDE: Společenský sál Záložna Benátky nad Jizerou
ZA KOLIK: 100 Kč

Město Benátky nad Jizerou připravilo pro své občany i návštěvníky dva na sebe navazující koncerty. Prvním interpretem, který předvede své umění, bude legendární folková skupina Spirituál Kvintet a tím druhým folkový zpěvák, skladatel a písničkář Jaroslav Hutka. Po koncertech proběhne od 19 hodin na nádvoří benáteckého zámku krátká laser show se vstupem zdarma.

Bělá představí Emu Destinovou
KDY:
 1. listopadu, 19:30
KDE: Komorní sál MKZ Bělá pod Bezdězem
ZA KOLIK: 60 Kč

Divadelní představení je uvedeno v rámci festivalu převážně amatérských souborů Tréglova Bělá. Divadelní společnost Karla Soukupa představuje ve hře Commedia finita poslední léta života pěvkyně Emy Destinové, která trávila v Čechách, viděné očima učitelky hudby, uklizečky, placené společnice a komorné. I díky nim je představení tak trochu nastaveným zrcadlem české povahy.

Když se zhasne
KDY:
2. listopadu. 19:30
KDE: Komorní sál MKZ Bělá pod Bezdězem
ZA KOLIK: 60 Kč

Divadlo za oponou zahraje představení Když se zhasne. Jsou Vánoce a Trevor s Nanou pořádají svůj tradiční večírek. Jenže na první pohled nudná party se mění v mrazivou komedii. Ten z manželů, který prokáže tomu druhému nevěru, může totiž díky předmanželské smlouvě požádat o rozvod a získá všechen majetek. Divadelní představení je uvedeno v rámci festivalu převážně amatérských souborů Tréglova Bělá.

Kosmonosy pořádají dlabání dýní
KDY:
2. listopadu, 15:00
KDE: Zámecký park Kosmonosy
ZA KOLIK: Zdarma

Kromě dlabací dílny a výroby strašidýlek bude pro děti v maskách i bez nich připravena strašidelná stezka parkem, která začne po setmění a slibuje i odměnu za projevenou odvahu. Dýně je možno zakoupit na místě za cenu 50 Kč, vlastní vhodné náčiní na dlabání (nože, lžíce) je vítáno. Občerstvení pro děti, rodiče i další doprovod bude zajištěno. V případě deště bude akce přesunuta do Saly terreny.