Divadlo přináší příběh geniálního skladatele

Městské divadlo v Mladé Boleslavi v sobotu v 19 hodin pozve diváky na představení Amadeus. Vídeň druhé poloviny osmnáctého století, dvůr rakouského císaře Josefa II. Rivalita mezi zavedeným skladatelem Antoniem Salierim a nováčkem Wolfgangem Amadeem Mozartem. Oba v zajetí svých múz, své geniality, touhy po lidské slávě. Jak se dá změřit úspěch? Konfrontace geniality a průměrnosti v melodii komických oper i temného Requiem. V inscenaci se na jevišti společně exkluzivně potkají tři držitelé Ceny Thálie Daniel Bambas, Petr Mikeska a Radim Madeja.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové tipy

Zámek v Hradišti je stále otevřen

Zámek v Mnichově Hradišti je během měsíce října otevřen o víkendech a svátcích. V sobotu a neděli nabízí okruh věnovaný schůzce Svaté Aliance na zámku Mnichovo Hradiště, a prohlídku lapidária pískovcových barokních soch a hrobky Albrechta z Valdštejna v kapli sv. Anny. Skupiny k exkurzi musí být omezeny na 9 návštěvníků najednou, všichni musí mít roušku. Prohlídky I. okruhu začínají ve všechny celé hodiny a několik i v půl. První skupina odchází v 9:00, poslední v 15:00. III. Okruh je možné projít v 10:30 a 13:30, II. Okruh je uzavřen.

Městské kino promítne Havla

Mnichovohradišťské městské kino zve 10. října od 20 hodin na snímek Havel. Celovečerní film přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.

Šek na 10 milionů korun
Teribear rozhýbal celou republiku

Zapomeňte na podzimní počasí v kině

Multikino Cinestar v Mladé Boleslavi má na víkend připraven bohatý program. V neděli proběhne předpremiéra animovaného filmu Červený střevíček a sedm statečných, který je volně inspirován pohádkou o Sněhurce. Od pátku budou k vidění také romantické drama After: Přiznání, český film Bábovky, komedie Děda postrach rodiny, slovensko-německá komedie Léto patří rebelům, kreslená pohádka Máša a medvěd: Mášiny písničky, česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase, americký akční thriller Pro balík prachů, české životopisné drama Šarlatán, české sportovní drama Smečka, americké akční drama Tenet a česká komedie Ženská pomsta.

Skalní hrad Drábské světničky

Drábské světničky jsou skalním hradem na západě Českého ráje, poblíž Mnichova Hradiště. Z nejvyšších skalních věží je neuvěřitelný výhled na blízké i vzdálenější okolí. Celý komplex původně tvořilo přibližně 30 světniček vytesaných do sedm až patnáct metrů vysokých skalních bloků. Kdysi je propojovaly dřevěné lávky a mostky. K hradu vedou 3 různé turistické trasy. První z nich vede z parkoviště ve vsi Dneboh, druhá, vede přes Studený průchod od Krásné vyhlídky a poslední trasa začíná u hradu Valečov u Bosně.