Modely aut ovládnou muzea

Na parkovišti Dobrovických muzeí se 22. a 23. srpna od 9:30 předvedou dálkově ovládané nákladní automobily a stavební stroje. Součástí je modelová silnice, čerpací stanice, mosty a řada dalších zajímavostí jako např. STK, myčka, skladiště, kontejnerový terminál. Rovněž tak nebude chybět plocha se stavebními stroji a zemními pracemi. Akce bude rozdělena do několika částí. RC Truck show představí modely nákladních automobilů a stavebních strojů a RC Školka přinese možnost vyzkoušet si jízdu se zapůjčeným truckem. Pro nejmenší jsou k dispozici koloběžky a odstrkovadla. V ceně 50 Kč je také prohlídka výstavy Živá Amazonie.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové tipy

Na zámek do Bělé přijede Maková panenka s motýlem Emanuelem

Na nádvoří zámku V Bělé pod Bezdězem zavítá 22. srpna v 18 hodin Liduščino divadlo, které s sebou přiveze pohádkové písničkové představení Maková panenka. Malí i velcí diváci se tak osobně setkají s Makovou panenkou a jejím přítelem motýlem Emanuelem a stráví příjemný letní podvečer v jejich společnosti. Vstupenky v ceně 40 Kč lze zakoupit předem i v den konání v infocentru na zámku. V případě nepříznivého počasí bude představení přesunuto do prostor infocentra.

Bousovem se proženou westernové závody koní

Horní Bousov bude v sobotu 22. srpna hostit jeden ze závodů Seesee cupu, seriálu westernových závodů. Závodů, které začno uv 8:30 se mohou účastnit ostřílení jezdci i začátečníci, soutěž bude rozdělena do kategorií podle věku i zkušeností jezdců. Třešničkou na dortu a divácky atraktivní podívanou je pak soutěž Tvůj kůň má známou tvář, která začne v 16 hodin a v níž se jezdec i kůň převléknou do libovolného kostýmu a diváci společně volí nejhezčí a nejpovedenější masku dne. Vstupné je dobrovolné.

V Hradišti opravili posprejovanou školu
Škola v Mnichově Hradišti má opravený vstup

Mladou Boleslav ovládne tenis

Na dvorcích v lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi se od 21. do 25. srpna již pošestnácté uskuteční prestižní turnaj BPBP Optim Tour turnaj kategorie A dospělých. Toho se pravidelně účastní na 130 hráčů ze špičky českého žebříčku, každý rok přijede minimálně 10 hráčů, kteří se objevují i ve světových žebříčcích. V pátek proběhne kvalifikace, v sobotu v 8:30 začne hlavní soutěž v dvouhrách a odpoledne ve čtyřhrách. O vítězné vavříny se v hlavní části soutěže utká 8 soutěžících. Boleslavský oddíl LTC MB bude mezi ženami reprezentovat letos 18letá Tereza Vajsejtlová, a v kategorii mužů se představí Daniel Makovička a Petr Maštálka.

Letní kino promítne Yesterday

Letní kino na dvoře radnice v Dobrovici zve na hudební komedii Yesterday. Všichni zapomněli, že existovali Beatles. Všichni kromě Jacka. Ještě včera všichni znali Beatles. Dneska si ale jejich písničky pamatuje jediný člověk. Toho by měl využít. Dvě legendy britského filmu, oscarový režisér Danny Boyle a scenárista legendárních komedií Richard Curtis, spojili síly a natočili originální a hravou komedii o muzice a lásce. V hlavních rolích se představí Himesh Patel a Lily James, cameo si střihne také oblíbený britský zpěvák Ed Sheeran.