dnes 05:30 Nudný jídelníček? Ne. Neandrtálci milovali jídlo, které je pochoutkou i dnes Nový výzkum ukázal, že na mořských plodech si pochutnávali už neandrtálci před 90 tisíci lety. Na…
5.2.2023 Plněná vepřová rolka vás nezklame. Příprava je dřina, ale výsledek za to stojí U přípravy tohoto jídla se možná trochu zapotíte, ale odměna stojí za to. Rolku samozřejmě můžete…
3.2.2023 Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí Když jednou ochutnáte vietnamskou polévku pho, oblíbíte si ji. A teď je na ni ideální počasí.…
21.1.2023 4 Zpěvák Ben Cristovao odmítl kamarádovu výzvu zabít zvíře. Od té doby je veganem Leden je měsíc, který celosvětově patří výzvě Veganuary. Nabízí možnost během 30 dní vyzkoušet…
29.12.2022 4 Obložené chlebíčky jsou s námi přes sto let. Ty nejlepší musí potěšit chuť i oko Neobejde se bez něj žádná rodinná oslava (silvestrovská už vůbec ne), existují na něj tisíce…
26.12.2022 5 Otravy z vánočních zbytků: Kdy vyhodit zbylý salát a jak je to s řízky Nevesele mohou vánoční svátky skončit pro ty, kdo se snaží dojíst všechny dobroty, nachystané na…
22.12.2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
13.12.2022 4 Zuzana Stirská: Nejraději mám pozici vleže, umím se ale i postavit na hlavu Zpívá s vlastním souborem Fine Gospel Time i sama. Hraje na klavír. Těžko lze Zuzanu Stirskou…
11.12.2022 My máme maso. Ó, my se máme… Přijde doba, kterou ovládnou vegani a pojídání masa bude nezpůsob?
10.12.2022 5 Vosí hnízda, perníčkoví panáčci či slepované. Psí cukroví se stalo hitem Vánoc Pokud v těchto dnech zůstávají trouby ještě studené a spižírny prázdné, často přichází nervozita.…
28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
26.11.2022 Oběd jako od šéfkuchaře. Příprava pečeného telecího krku vyžaduje trpělivost Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat trochu více času i peněz. Uvidíte ale, že výsledek…
25.11.2022 Láká vás asijská kuchyně? Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou si zamilujete Hledáte tip na rychlý a chutný oběd? Příprava těchto Asií inspirovaných nudlí zabere sotva 10…
14.11.2022 Záchrana na dosah, a přece asi pozdě Záchranu planety nejspíš nestihneme, ale bude to jen o fous, o padesát let.
26.10.2022 Rychle, levně, chutně: Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech s rýží Stačí si připravit pár ingrediencí a můžete jít na věc. Kuřecí čtvrtky na žampionech a rajčatech…
16.10.2022 Závitek z vepřového karé připomene letní grilovačky. Připravit jde i v kuchyni Sezona venkovního grilování pomalu, ale jistě končí. Grilovat se dá však nejen na zahradě či…
9.10.2022 Vydatný a chutný oběd nebo večeře? Námořnické hovězí dodá energii Milujete hovězí maso? Tenhle recept můžete využít jako oběd nebo večeři. Není složitý a jistě by…
1.10.2022 9 Veganství je v kurzu. Nevěřte pomluvám o rostlinné stravě, bez masa lze být Vegetariánství a veganství je v Čechách na vzestupu. Někteří odborníci na výživu sice ještě…
26.9.2022 Hledáte oběd, který si všichni zamilují? Vyzkoušejte butter chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu…
23.9.2022 18 Cruela by koukala. Studentka si pořídila dalmatina s podivným genem Pamatujete si zlou Cruelu, která chtěla v pohádce 101 dalmatinů štěňata tohoto roztomilého…
22.9.2022 Recept na kuře na paprice: Vykouzlete jídlo, které znaly už naše prababičky Kuře na paprice patří k oblíbeným rodinným receptům. Není proto divu, že nechybí ani v jídelníčku…
20.9.2022 Plíživým zlodějem peněz je nadbytek. Jíst levněji může znamenat i zdravěji Čekají nás složité časy. Zdražování se týká všech a většina z nás hledá cestu, jak ušetřit.…
18.9.2022 Je sója zdravější než maso či mléko? Odbornice popsala největší mýty Nápoje či jídlo ze sóji a dalších rostlinných produktů se i v Česku staly oblíbenou součástí…
12.9.2022 Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je…
5.9.2022 Mrtvá hmota jménem maso Existuje někoho, kdo dokáže změnit chutě na maso. Ne obrazně, ale doslova. Je to operace, po níž vás přejde chuť na maso, tuky i sladkosti. Obejde se bez…
2.9.2022 3 Těhotnej kuchař radí, jak na burger „Na pánvi rozpalte trochu oleje a posaďte tam toho big boye. Má něco jako 220 gramů, tak bude potřebovat tři minuty z každé strany,“ radí Těhotnej kuchař,…
17.8.2022 Domácí vaření v inflaci ušetří peníze. Vsaďte na vnitřnosti i odpad ze zeleniny S každým dalším nákupem saháme hlouběji do peněženky a řada lidí omezuje nákup surovin, které…
16.8.2022 6 Sníst přes 202 knedlíků za hodinu se u nás zatím nikomu nepodařilo Máte rádi švestkové knedlíky? Já ano, ale zbaštit jich za pár minut desítky, to bych nezvládla…
15.8.2022 30 Všudepřítomné vůně i jedinečná atmosféra. Food festivaly lákají stovky lidí Jedinečná atmosféra, tradiční i exotická jídla, pití a všudepřítomné vůně, jimž se nedá odolat.…
14.8.2022 Domácí vaření v inflaci ušetří peníze. Vsaďte na vnitřnosti i odpad ze zeleniny S každým dalším nákupem saháme hlouběji do peněženky a řada lidí omezuje nákup surovin, které…
11.8.2022 Videorecept: Jak na papriky plněné zelím Papriky plněné zelím. Oblíbená pochoutka ke grilovanému masu, ale také laskomina na večerní…
8.8.2022 6 Burger bez zabíjení? Umělé maso má rizika, alternativ je víc, říká expert Nové trendy přinášejí do Česka alternativní potraviny, které mohou v budoucnu nahradit v…
5.8.2022 8 Jak přežít ve zdraví letní grilování, když máte nemocné srdce nebo jste diabetik Léto bez pořádných grilovaček je dost nepředstavitelné. Jenže součástí posezení u grilu a…
28.7.2022 Masová konzerva za stovku? O hotovky v plechu či plastu je i přes zdražení zájem Mnoho Čechů si neumí kempování, turistické túry či čundr představit bez levnějších masových…
16.7.2022 4 Víno místo piva. Letošním letním hitem je prosseco Nejen v létě stoupá obliba lehkých bílých i červených vín. Je to trend poslední doby. „Letním…
14.7.2022 FAKE NEWS Nizozemské farmáře ničí Bill Gates, tvrdí bývalá politička. Ničím to nedokládá Také v Česku se začalo po sociálních sítích masově šířit video bývalé nizozemské političky Evy…
6.7.2022 Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s…
5.7.2022 Rychlý recept z jedné pánve: Zkuste zapečené gnocchi s kuřecím masem Hledáte rychlý a skvělý recept připravený v jedné pánvi? Tak přesně takový dnešní pokrm je.
30.6.2022 14 Jak vybrat správný gril? Je dobré si říci, jak často a kde ho budete využívat Proč se právě grilování těší v Česku takové oblibě, se lze jen dohadovat. Nesporným faktem…
29.6.2022 3 Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na…
27.6.2022 25 Jak chutnají východní Čechy? Tipy na ty nejlepší gastrozážitky Redaktoři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při toulkách…
26.6.2022 5 Moderní a nadčasové řeznictví. Jan Baxant prodává pouze české maso Svému oboru se Jan Baxant věnuje celý život. Je řezník a nikdy netoužil uhnout jiným směrem. Dnes…
23.6.2022 4 Pavel Novák o jídle, lásce k plesnivému masu i oblíbené pochoutce svého táty Jaké jídlo měl nejradši jeho otec, zpěvák Pavel Novák? Co si dá vždycky jako první, když přijede…
20.6.2022 17 Recepty se mají šířit, aby udělaly radost, říká foodblogerka Markéta Chovancová S vařením a pečením Markéta Chovancová začala, až když měla vlastní domácnost. Dnes oblíbenou…
19.6.2022 Další rána pro Čechy. Grilovačky se kvůli cenám masa prodraží, lze ale i ušetřit Češi nejsou jen národem chatařů a chalupářů, ale propadli i grilování. Na zahradním grilu…
8.6.2022 Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut…
29.5.2022 Buřty v parku či na náměstí. Městské grilování je čím dál populárnější Říká si pipMaster a jeho pořady o grilování mají na youtube takřka sedmdesát tisíc sledujících.…
24.5.2022 Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce…
22.5.2022 21 Maso, sladké a pěkně pravidelně. Misska Lenka Taussigová exkluzivně o jídle /FOTO, VIDEO/ Reportér Deníku obědval s Lenkou Kocmanovou Taussigovou v její oblíbené mexické…
18.5.2022 Anketa Deníku: Masožroutů ubývá, Češi omezují spotřebu. Roste obliba drůbežího Maso z jejich jídelníčku škrtají z přesvědčení pro své zdraví, ve snaze ušetřit, ale možná i…