Svým mimořádným nadáním i pílí se zařadil mezi nesmrtelné osobnosti hudebního světa. Dnes se jen můžeme podivovat, jak je to vlastně možné. S dětstvím, které mu krutě a cynicky sebral otec, tyran a sadista, by měl podle psychologů dojít spíš než na světová pódia do náruče smrti. Michael Jackson se však stal světovou hvězdou dřív, než přišel jeho nevyhnutelný předčasný konec.

Reneé Zellwegerová již dnes ví, že práce není vše. Uvědomila si, že by měl člověk myslet především sám na sebe.
Renée Zellwegerová: Lhala jsem sama sobě, byla jsem zaslepená prací

Titulní strana magazínu ŽenyZdroj: deníkJoseph Jackson nebyl nikdy potrestán za to, co svému synovi provedl. Michael však i přes hrůzné týrání, psychické a fyzické, byl schopen umělecky pracovat a svůj talent využít. Ovšem zapojit se do normálního života a fungovat i v jiných rolích, nejen v roli umělce, nedokázal. Dokonce podle všeho způsobil utrpení několika dětem. O skutečném počtu obětí slavného zpěváka se nejspíš nikdy nedozvíme. Objevují se i názory, že bychom neměli šířit ani to jediné dobré, co po něm zůstalo, a to jeho hudbu.

Dokážeme oddělit u člověka, který způsobil utrpení dítěti či dětem, jeho přínos v nějaké konkrétní činnosti od fatálního selhání v lidské rovině? Vždyť v naší zemi v oblasti dodržování etických principů dlouhodobě klesáme a v posledních měsících náš morální úpadek jen navyšuje rychlost. Člověk nemusí mít pedofilní orientaci, aby dokázal ublížit malému a bezmocnému dítěti.

Celý článek čtěte ve čtvrtečním magazínu Ženy, který je součástí regionálních Deníků.

Jude Law
Jude Law: Slavným jsem se stal, až když jsem se svlékl

Dále se v magazínu Ženy dozvíte:

- Inspirace: Odložte kabáty
- Příběh: Život je boj
- Krása: Je libo kapku oleje?
- 10 mýtů o kouření

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.