Nové pokoje vznikly přeměnou standardních pokojů na lůžkové stanici šestinedělí v pavilonu H1. Nové je i vybavení interiéru, kde vznikly kuchyňské linky s lednicí, mikrovlnnou troubou a varnou konvicí. Nechybí ani vysoušeč vlasů, přebalovací pult, vanička, křeslo, pohovka televize či wi-fi připojení.

Nejmadší účastnice MasterChef Česko 2020 Lucie Čižmárová.
Ráda zkouším nové věci, říká kráska z MasterChefa. Na modeling si nevěřila

„Víme, že v posledních letech přibývá maminek, které si přejí trávit čas v porodnici se svými nejbližšími. My jsme k této možnosti nyní přidali i odpovídající zázemí,“ okomentoval novinku ředitel MNO Petr Uhlig.

A vyzkoušet ji hned mohla také rodina olympionika a novopečeného otce Vavřince Hradilka. Vodnímu slalomáři a jeho partnerce Lucii se v neděli dopoledne v 10.49 hodin narodila dcera Sára.

„Nastávající manželka pochází z Ostravy, rodily zde její maminka, babička a sestra a rodit tady bylo její přání. Původně jsem měl být na závodech, tak jsem nechtěl, ať je v Praze sama, ale kvůli koronaviru se závody zrušily a já tady můžu být s nimi,“ řekl Hradilek, pro něhož byly rodinné pokoje příjemný bonus k novému přírůstku do rodiny.

Petr Bakalář na náměstí v Litoměřicích. Zdejší kraj ho přitahoval od mala.
Ne každý chce skončit jako ležák, říká autor knihy o důstojném odchodu ze života

„Jsem vděčný za celý přístup nemocnice. Jsou to překrásné chvíle,“ rozplýval se Hradilek, podle něhož je v Praze nutné ohlásit se k porodu v dané porodnici už ve druhém až třetím týdnu těhotenství, a Ostrava tedy byla jasná volba. V letošním roce se v porodnici MNO do konce května narodilo už 543 dětí.