Jeho účet na této sociální síti sleduje přes 40 milionů lidí, ovšem dnešnímu dni ho olajkovalo jen kolem 50 tisíc. Na konci videa, v němž hovoří před vlající černobílou americkou vlajkou, vyzval své podporovatele, aby mu dali volbách hlas. West má podle posledních prognóz ve volbách absolutně nulové šance.

Rapper Kanye West na předvolebním mítinku 19. července 2020
Raper West uspořádal předvolební mítink. Přišel na něj v neprůstřelné vestě

Rapper oznámil svoji kandidaturu na prezidenta letos v červenci, do té doby se prezentoval jako zarytý podporovatel současného prezidenta Donalda Trumpa. Americká celebrita a Westova manželka Kim Kardashian jen pár dní po oznámení kandidatury veřejnosti oznámila, že její muž trpí bipolární poruchou a požádala veřejnost o soucit a pochopení.

Duševní problémy 

Kardashian dále řekla, že činy jejího muže mohou vyvolat „silné emoce“ a popsala ho jako „nadanou a složitou osobnost, umělce a černocha, který se musel vyrovnat s matčinou smrtí i tlakem a izolací souvisejícími s jeho kariérou.“

O manželových duševních problémech se zmínila už loni v rozhovoru pro časopis Vogue. Řekla tehdy, že West žádné léky nebere z obav, že by to ovlivnilo jeho tvůrčí schopnosti. Podle agentury Reuters si West kampaň platí ze svého a utratil za ní kolem zatím šest milionů dolarů, tedy cca 120 milionů korun.

Americký prezident Donald Trump (vlevo) s rapperem Kanyem Westem v Oválné pracovně Bílého domu
Raper Kanye West vzbudil poprask. Kandiduji na prezidenta USA, oznámil

Podle některých analytiků by ale jeho krok mohl Trumpovi pomoci. Kandidatura úspěšného a známého hip-hopera by totiž roztříštit hlasy afroamerické populace, která podporuje spíše demokrata a Trumpova rivala Joea Bidena.