Převážně mladé ženy neplánují salony navštěvovat stejně jako minulosti. "Za tímto trendem stojí zejména fakt, že mladí ve volném čase ve větší míře využívali online tutorialů a naučili se řadu praktických postupů a triků, jak se o sebe starat," uvedl mluvčí dm drogerie markt Jiří Peroutka.

Jsem perfekcionistka, takže potřebuju mít všechno včas připravené, sbalené a pořešené, říká o sobě Nikol.
Miss Nikol Švantnerová: Do botoxu bych znova nešla, jedna věc mi vadila

Průzkum ukázal, že při uzavření salonů o sebe samo pečovalo 49 procent žen, osm procent Češek požádalo o pomoc známé, kteří nejsou ale odborníky. Barvení vlasů si doma vyzkoušelo 66 procent žen, u Češek nad 45 let to byly tři čtvrtiny. Kadeřníka, kosmetičku či jinou specialistku na péči si domů pozvala pětina žen, 37 procent Češek čekalo na otevření salonů.

Nové přípravky si pořídilo 89 procent žen

Nové přípravky pro úpravu vzhledu si v minulých týdnech pořídilo 89 procent žen, v případě respondentek ve věku mezi 45 a 60 lety to bylo 96 procent. Největší poptávka byla po barvách na vlasy. Přípravky na péči o pleť si pořídily více než dvě pětiny žen, 26 procent Češek nakoupilo zboží pro domácí manikúru a pětina oslovených investovala do produktů na úpravu obočí.

Některý salon podle průzkumu před koronavirovou krizí navštěvovaly tři čtvrtiny žen.

Fyzické vyčerpání je na moji diagnózu to nejlepší, co může být!
Zpěvačka Debbi: Až to skončí, vypukne party!

Služeb kadeřnictví využívalo 69 procent Češek, do kosmetických salonů chodila pětina, nehtová studia navštěvovalo 16 procent respondentek.

Průzkum byl proveden mezi více než 500 ženami ve věku 25 až 60 z celé České republiky.

Kvůli zamezení šíření koronaviru byly od 14. března uzavřeny provozovny služeb. Znovu se mohly otevřít v pondělí. Kadeřníci, kosmetičky, manikérky, pedikérky i maséři musejí používat kromě roušky také ochranný štít a dodržovat další bezpečnostní a hygienická pravidla.