Požár byl ohlášen těsně před půl třetí s tím, že na místo vyjely tři jednotky hasičů. "Již během jízdy k zásahu bylo zřejmé, že se bude jednat o požár většího rozsahu a tak velitel zásahu vyhlásil II. stupeň požárního poplachu. Po příjezdu na místo foukal poměrně velký vítr a požár se rychle začal rozšiřovat," uvedl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.

Velitel zásahu proto rozhodl o vyhlášení III. stupně požárního poplachu a o vyžádání podpory leteckého hašení. K místu byl tak vyslán vrtulník s bambi vakem a letadlo.

Hasičům se požár, který zasáhl plochu 25 hektarů, podařilo lokalizovat zhruba hodinu po ohlášení. "Na likvidaci požáru se podílelo 12 jednotek hasičů," dodal Svoboda.

Letecké hašení nakonec nebylo využito. Škoda vzniklá požárem je 560 tisíc korun. Uchráněné hodnoty pak činí 5,2 milionu korun.

Příčinou vzniku požáru byla mechanická jiskra na žací liště, která vznikla při sekání obilí. Hasiči na místě provedli 24 hodinový dohled.

Na místě zasahovaly jednotky ze stanic Benátky nad Jizerou, Mladá Boleslav a Nymburk, jednotka HZS podniku ŠKODA AUTO a.s., a jednotky SDH obcí Benátky nad Jizerou, Jabkenice, Loučeň, Luštěnice, Mladá Boleslav – Podlázky, Semčice, Smilovice a Všejany.



Požár lesní školky u Sudova Hlavna hasil i vrtulník s bambi vakem.
Na Boleslavsku hořela lesní školka i pole
Ilustrační foto.
Planý poplach hasičů skončil křikem novorozeněte
Ranní požár jedné z hal společnosti Faurecia v mladoboleslavské příměstské části Bezděčín.
V Bezděčíně hasiči zlikvidovali obrovský požár