Oznámení o požáru přijali středočeští hasiči 8. června ve 14:20. „Událost oznamovalo vícero lidí a všichni shodně hovořili o tom, že ze seníku vychází hustý černý kouř. Proto operační důstojník vyhlásil rovnou druhý stupeň poplachu a vyslal na místo příslušné jednotky. Zároveň byla o součinnost požádána podniková jednotka Škoda Auto a.s.,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová s tím, že kromě jednotky Škoda Auto na místě zasahovali také hasiči z Bělé pod Bezdězem, Benátek nad Jizerou a Mladé Boleslavi. Pomohli jim dobrovolníci z obcí Bezno, Katusice, Mělnické Vtelno a Mšeno.

Hašení nenahlášeného pálení.
Filipojakubská noc ve středních Čechách pohledem hasičů: vyjížděli ke 24 požárům

Seník o přibližném půdorysu 20 krát 60 metrů byl požárem zcela zasažen. Hasiči využili k likvidaci ohně pět vodních proudů a výškovou techniku. „K zajištění dostatku hasební vody byla zřízena dvě čerpací stanoviště, jedno v obci Katusice a druhé v obci Mšeno. Hasiči se zaměřili na rozebírání uskladněné slámy a její vyvážení na volné prostranství, protože mimo zasažený objekt bylo snadnější hořící materiál uhasit, což zásah značně zefektivnilo,“ sdělila mluvčí a dodala že k vyvážení slámy pomohlo nasazení dvou nakladačů od místní firmy.

Škoda se vyšplhala na tři miliony korun. „Příčinou vzniku požáru se zabývá hasičský vyšetřovatel. Událost se obešla bez zranění,“ uzavřela Fliegerová.