Při zásahu šlo všechno ráz na ráz. Za šest minut po vyhlášení poplachu byli hasiči na místě – a další čtyři minuty trvalo, než v dýchací technice a za použití vysokotlakého vodního proudu dostali plameny pod kontrolu. Od lokalizace po konečnou likvidaci požáru to pak ještě trvalo 18 minut. Následné šetření ukázalo, že řádění plamenů měla na svědomí technická závada.

K zásahu vyjel ze Staré Boleslavi úplně nový cisternový vůz, připomněl Jaroslav Gabriel z centrály středočeských hasičů. Po povinném záběhu (zařazení techniky do výjezdu u hasičů vždy předchází nejen školení strojníků, ale také najetí předepsaného počtu testovacích kilometrů) s ním staroboleslavští profesionálové vyrážejí k zásahům u mimořádných událostí teprve 12 dnů.

Jde o jedno z pěti prvovýjezdových vozidel na podvozku Scania pořízených z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů, která středočeští hasiči převzali na sklonku července. Kromě Staré Boleslavi byla zařazena na hasičské základny v Benešově, Kutné Hoře, Slaném a Poděbradech. Cisternové automobilové stříkačky, z nichž každá přišla na téměř šest a tři čtvrtě milionu korun, s sebou vozí čtyři tisíce litrů vody, nádrž na pěnidlo má objem 240 litrů – a čerpadlo dosahuje výkonu 2000 litrů za minutu.

Ilustrační foto
Peníze zapomenuté v bankomatu jejich nálezce utratil
Ilustrační foto.
Skoro 140 tisíc Středočechů denně dojíždí do Prahy. Odkud nejvíc?