O situaci informovala mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Na místo se sjely jednotky HZS Benátky nad Jizerou a Mladá Boleslav a SDH Chotětov a Horky nad Jizerou. „Během vyhlášení poplachu bylo od dalšího volajícího upřesněno, že hoří garáž, která těsně přiléhá k rodinnému domu a uvnitř je osobní automobil. Operační důstojník proto rozhodl o vyslání dalších jednotek a povolal SDH Luštěnice, Smilovice, Bezno a Dobrovice a podnikové hasiče Škoda Auto a.s. Zároveň byla o spolupráci požádána i plynárenská pohotovostní služba,“ uvedla Fliegerová.

Ilustrační foto
Batolata v Přerově požila Krtka, s jedním odletěl vrtulník

Na místě byl dokonce vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu právě kvůli počtu jednotek, které přijely. Požár narostl do čtvrt hodiny od vyhlášení poplachu do obřích rozměrů. Proto si hasiči nechávali v záloze ještě jednotku SDH z Lysé na Labem. Až před dvaadvacátou hodinou velitel zásahu snížil počet jednotek i poplachový stupeň na základní úroveň.

Po dohašení požáru hasiči v garáži našli vrak automobilu, ale také dvoukilové propanbutanové lahve. Hasiči z Horek tam drželi stráž až do nedělního rána. Nyní odborníci z Technického ústavu požární ochrany Praha pokračují ve zjišťování příčin požáru a ve stanovování výše škody.

Policie zadržela mezinárodně hledaného zločince. Byl ozbrojený a používal maskování ke změně vzhledu.
Policie v Praze zadržela hledaného zločince. Nejspíš vraždil ve třech zemích

Sanitka. Ilustrační foto.
Rekordní rok sanitek: sirény záchranářů se loni rozezněly každých 28 sekund