Podle středočeských hasičů včera po celý řešili zvýšený počet mimořádných událostí. Za denní dvanáctihodinovou směnu jich bylo nadprůměrných 33, z toho 12 požárů.

"Požár s nejvyšší škodou byl nahlášen po 16. hodině v Benátkách nad Jizerou. Operačním střediskem byli na místo vysláni profesionální hasiči z Benátek nad Jizerou s dvěma cisternami, jejich kolegové ze Staré Boleslavi s automobilovou plošinou a dobrovolní hasiči z Benátek nad Jizerou a Lysé nad Labem s dalšími cisternami," uvedl tiskový mluvčí Jaroslav Gabriel.

Na místě se ukázalo, že oheň zachvátil druhé patro rodinného domku, a bude zapotřebí povolat další posily. " Celkem bylo u požáru soustředěno 14 hasičských vozidel z 8 jednotek," potvrdil Jaroslav Gabriel.

Dodal také, že rychlým a náročným zásahem v dýchací technice se hasičům za pomoci dvou proudů podařilo zabránit rozšíření požáru do půdního prostoru a na střechu. Pomocí termokamery a motorové pily následně probíhalo vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek.

Až do nedělního rána místo střežili zdejší dobrovolní hasiči.

Podařilo se vyšetřit i příčinu požáru, mohla za něj neúmyslná nedbalost při práci s ruční bruskou.Způsobená škoda se pohybuje kolem 700 tisíc korun, hodnoty uchráněné zásahem hasičů pak rovný milion.

Hasiči zasahovali také v Luštěnicích, kde v jednom z bytů hořela kuchyňská linka. Požár způsobilo povrchové teplo od varné desky, škoda byla vyčíslena na 600 000 korun.