Při požáru ani během jeho likvidace se nikomu nic nestalo, avšak zasažený objekt je velmi citelně poznamenán. Škody způsobené plameny, které zničily střechu a podkroví, hasiči předběžně odhadli na 20 milionů korun; uchráněné hodnoty vyčíslila jejich mluvčí Tereza Fliegerová na zhruba 40 milionů.

Určení právní kvalifikace je podmínkou toho, aby kriminalisté zahájili řešení případu. Prvotní stanovení konkrétního paragrafu trestního zákoníku ale ještě nic nemusí znamenat. Může se totiž měnit na základě dalších získaných poznatků.

To, že ničivý oheň (který zachvátil celou střechu a hasiče jeho likvidace zaměstnávala nejen v noci, ale i během úterního dopoledne) vzplál v důsledku činnosti zatím neznámé osoby, jež se uvnitř mohla vyskytovat, předpokládají vyšetřovatelé středočeských hasičů od samého počátku. Jestliže byl objekt odpojen od dodávek elektřiny i plynu, zřejmě lze jako příčinu vyloučit technickou závadu.

Vilu, která patřila Radovanu Krejčířovi, zachvátil požár.
Milionový požár Krejčířovy vily asi nebyla náhoda

V úvahu tak nejspíš připadá možná nedbalost – nebo i úmyslné zapálení, byť policejní pes na místě neobjevil žádné stopy po použití hořlavin. Více by měly napovědět znalecké expertizy vzorků, které vyšetřovatelé hasičů společně s policejními specialisty odebrali při úterní prohlídce požářiště.

Zdroj: Youtube

To, zda v opuštěném komplexu, který si Krejčířovi před léty vybudovali s mimořádným důrazem na luxus, mohl někdo přebývat, či zda tam vnikl neoprávněně (jak se opakovaně stalo už v minulosti, kdy se ve vile objevili jak různí nenechavci, tak lidé toužící po slávě získané videonahrávkou natočenou na místě a zveřejněnou na internetu), budou chtít kriminalisté slyšet od Krejčířovy manželky Kateřiny. Právě ona je registrována jako vlastník nemovitosti, kterou se v minulosti neúspěšně, byť opakovaně, snažili prodat exekutoři.

Samotný Krejčíř, stíhaný pro své aktivity za hranou zákona, policistům uprchl právě během domovní prohlídky v černošické vile v létě roku 2005. Zmizel do zahraničí; podle dostupných informací i v cizině pokračoval v páchání závažných zločinů. Aktuálně je vězněn v Jihoafrické republice. Agentura ČTK ve středu uvedla, že za hranicemi aktuálně pobývá i Krejčířová – alespoň je to pravděpodobné. Prý nejspíš odcestovala na dovolenou.

Ze slavnostního předání nové cisternové automobilové stříkačky pro hasiče v Ovčárech.
Hasiči dostali cisternu, která při zásahu nepotřebuje strojníka