Procházet tudy má především zboží, které si zákazníci koupí v síti lékáren Dr. Max. Ta zde má zajišťovat i rozesílání zboží zakoupeného v e-shopu – a v distribučním centru nebude chybět ani lékárna.

„Společnost ViaPharma uzavřela v Panattoni Parku Prague Airport II nájemní smlouvu na patnáct let,“ sdělil Dušek Deníku. S předáním haly, jejíž pořízení včetně technologií přijde na více než miliardu korun, se počítá za tři čtvrtě roku – na konci léta.

Kladenská Poldovka.
Kladenská Poldi půjde do dražby popáté, a to v lednu

Budovanému objektu investor přímo na míru doplňuje potřebné prvky pro budoucí využití – především chlazení a sekce s různými teplotními režimy. Generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko Pavel Sovička právě tohle vysoce oceňuje: „Sklad je unikátní kombinací moderní automatizace a velmi specifické technologie vzduchotechniky, která umožní stanovit přesné rozmezí teplot v celém skladu. Uvnitř budou také menší vyhrazené prostory podléhající speciálním klimatickým a hygienickým režimům,“ upřesnil.

Generální ředitel společnosti ViaPharma Daniel Horák doplnil, že aby se dodávané přípravky dostaly v tu pravou dobu na správné místo, a to ve správné kvalitě, jsou nezbytná skladová centra splňující všechny nároky kladené na nakládání s lékárenským sortimentem.

Ilustrační foto.
Cena řemeslníků roste, firmy se o ně perou