Nezbedovi věří, že do dvou let prodají tisící Zetor. Rodinná firma Nezbedových se prodeji zemědělské techniky věnuje už několik generací.

Jubilejním strojem, který převzala farma z oblasti Lužických hor na zámku v Liblicích, je Forterra HD 150. Traktor využijí farmáři v dopravě při tahání cisterny nebo kontejnerového podvozku a při sečení s čelním a bočním žacím strojem.

„Obchodní výsledek a dosažení mety 900 prodaných traktorů Zetor vnímáme jako veliký úspěch nejen celé naší rodiny, ale i našich zaměstnanců. Můj otec se značce Zetor věnuje více než 42 let a já s bratrem 25 let, od počátku naší rodinné firmy,“ říká Aleš Nezbeda, jednatel společnosti N&N Košátky.

Novorozenecké oddělení Klaudiánovy nemocnice má novou fototerapeutickou lampu, která se používá pro léčbu novorozenecké žloutenky.
Dobrá zpráva: novorozencům pomůže nová lampa

Společnost vznikla v roce 1992, první traktory Zetor prodala v roce 1994. Jednalo se o modely Zetor 5211 a Zetor 9540. Společnost zaměstnává 25 osob a má čtyři pobočky ve středních a severních Čechách.

„Rodina Nezbedových a jejich společnost jsou našim předním prodejcem v Čechách a za vzor je dáváme obchodní síti doma i v zahraničí. Svým zákazníkům se aktivně věnují, starají se o ně a obchodní vazby přetvářejí v přátelský vztah. Jejich propracovaný systém služeb pro farmáře a zemědělce je vzorový,“ uvedl Lukáš Krejčíř, ředitel Úseku prodeje a marketingu v akciové společnosti Zetor Tractors.

„Máme spolehlivý tým spolupracovníků na všech úrovních a nebojíme se zodpovědnosti. Jako nejdůležitější vidím flexibilitu rodinné firmy, která nepotřebuje žádné zdlouhavé schvalovací procesy,“ dodal Aleš Nezbeda.

Přípravy na Matějskou pouť probíhaly 21. února na Výstavišti v Praze.
Hurá na atrakce! V sobotu začíná tradiční Matějská pouť

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává cca 750 lidí. V zahraničí je ZETOR zastoupen šesti dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku, Severní Americe a v Indii. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA anebo Bulharsko.

V roce 2016 oslavila značka Zetor 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. 

Krajský soud v Praze začal v úterý projednávat případ pokusu o vraždu na JIP chirurgie mladoboleslavské nemocnice.
Vpíchnutí vzduchu do žíly pacientky znalci neprokázali