První novinkou jsou okluzivní zábaly, které se používají zejména v boji proti kuřím okům, rozpraskaným patám, ale i žlutým mykotickým nehtům a při bolestivém došlapování.

Pedikérka vytvoří ze speciálního filcu klientovi na míru útvar připomínající linecké kolečko a po aplikování léčiva postižené místo filcem obloží a přelepí náplastí. Člověk rázem na bolístku nedošlapuje a místo se snáze a rychleji hojí.

„V tomto případě zůstává velký prostor pro fantazii pedikéra. Každý klient je individuální a každou potíž je třeba řešit individuálně. Tak třeba na mykotické nehty je vhodné aplikovat antimykotikum a následně speciální krytí," uvádí příklad Kateřina Šramelová.

Další novinkou jsou silikonové korekční pomůcky. Řada lidí například trpí tím, že si jedním prstem šlape po prstu sousedním. K tomu dochází například kvůli nevyhovující obuvi či různým vadám chodidel. V důsledku toho se začnou objevovat například zarůstající nehty, Hallux valgus (vbočený palec) a další potíže. A přitom řešení je tak snadné. Pedikérka během deseti minut připraví silikonovou hmotu, kterou vytvaruje přesně podle potřeb klienta a ten si korekční pomůcku následně vezme domů. Po jediném dni ji může začít nosit a sundávat pouze na spaní. Při pravidelném nošení se výsledek dostaví. Pomůcka vydrží i celý rok, a jelikož je vyrobena na míru, nemohou se s ní univerzální pomůcky volně prodávané v lékárnách rovnat.

Kateřina Šramelová se rovněž věnuje i nehtové protetice. Ze speciálního materiálu, který obsahuje antimykotické složky, vytváří náhradní nehty, které aplikuje na nehty původní. Přestože klienti tuto proceduru vyhledávají z estetických důvodů především v době, kdy se noha častěji odhaluje, pro mnohé jde skutečně o záležitost zdravotní. Stává se totiž, že například kvůli častému strhávání zarostlého nehtu nebo pádu předmětu na nehet se poškodí nehtové lůžko natolik, že nehet již správně nevyroste. To mohou právě nehtové náhrady zvrátit. Pomoci mohou od třepících se okrajů nehtu.

„Jde o podobného pomocníka, jakým je nehtová špona, kterou už jsme v minulosti představovali. Náhrada má však i estetickou funkci a navíc se tělu přizpůsobí," komentuje pedikérka, která neustále pracuje na rozšiřování svých znalostí. Vždyť je také aktivním členem České podologické společnosti.