Někdy je dost obtížné najít pro obě strany vhodnou cestu, jak peníze vrátit. Navíc podle průzkumu PayPal malé, nesplacené dluhy příbuzných a přátel přesahují mezi dospělými po celém světě 51 miliard amerických dolarů.

PayPal proto v pátek představil PayPal.Me: jednoduchou službu pro P2P (peer-to-peer) platby. S ní je vybírání peněz od jednotlivců stejně jednoduché jako od skupiny lidí. Je to rychlejší než šek, jednodušší než bankovní převod a na oprávněné transakce se vztahuje ochrana prodejců. Šetří také čas.

PayPal.Me je bezplatná, jednoduchá a osobní možnost, jak si od kohokoli vyžádat peníze. Jedná se o odkaz, který si může uživatel přizpůsobit s použitím svého jména nebo názvu společnosti, a poslat skupině přátel, kolegům a zákazníkům jako rychlou, bezproblémovou možnost, jak rychle zaplatit nebo jednoduše dokončit platební transakci.

Bezpečnější transakce

Tento okamžitý, bezpečnější, jedinečný odkaz funguje na jakémkoli zařízení bez ohledu na zvolený způsob konverzace - ve zprávě SMS, e-mailu, rychlých zprávách, příspěvku v sociálních sítích, na blogu nebo na webu. Stejně jako jakákoli transakce přes PayPal je bezpečnější. „Přiznejme si to - hotovost se přežila," řekl Matt Komorowski, generální ředitel společnosti PayPal pro střední a východní Evropu.

„Používáním služby PayPal.Me získáváte bezplatný, osobní a snadný způsob, jak převádět peníze mezi přáteli a příbuznými. Nesmírně také zjednodušuje život firmám, živnostníkům a charitativním organizacím - stačí jeden odkaz, jedná rychlá platba, a je to hotovo. Vzhledem k tomu, jakou hybnou sílu představuje nová generace mobilních uživatelů (propagátorů technologií), věřím, že peer-to-peer bude v budoucnu platbám dominovat, a to i v případě plateb do zahraničí," dodal.

Stačí jeden klik na odkaz 

Na rozdíl od mnoha jiných služeb P2P je nabídka PayPal.Me nyní okamžitě dostupná na celkem 52 nových trzích, včetně České republiky.

Použití PayPal.Me je navíc velmi jednoduché: stačí, aby příjemce jednoduše klikl na odkaz a přihlásil se ke službě PayPal, a může ihned zaplatit partnerovi. Odpadá nutnost pamatovat si e-mailové adresy nebo 16místná čísla platebních karet a další detaily.

Stoprocentní záruka 

Společnost PayPal dává flexibilitu posílat peníze s použitím zůstatku na účtu PayPal, bankovního účtu nebo kreditních i debetních karet. Společnosti PayPal můžou uživatelé služby své peníze s jistotou svěřit.

Když zasílají nebo žádají o peníze, nesdílíme osobní finanční informace s těmi, kterým uživatel odesílá odkaz na PayPal.me. „Navíc poskytujeme stoprocentní záruku pro případ jakýchkoli neautorizovaných transakcí," zmínil generální ředitel Matt Komorowski.

Požadavky na získání této ochrany najdete ZDE. Více informací o této službě lze získat na adrese PayPal.Me, kde lze také vybrat svůj odkaz PayPal.Me a vytvořit účet.

Čtěte také: Pro české zákazníky je na internetu klíčová nejenom cena