Ocenění každoročně uděluje devět evropských odborných automobilových časopisů, a to již od roku 1963.Z celkem 65 nominovaných novinek se Škoda Enyaq kvalifikovala do finále jako jeden ze sedmi nejlepších modelů. O vítězi rozhodne mezinárodní porota složená z 61 motoristických novinářů z celkem 23 evropských zemí. Držitel titulu Auto roku 2022 bude vyhlášen v Ženevě na konci února.

Relativně nový zvířecí útulek vznikl z bývalé hájovny nedaleko Března.
Vodítka, misky, stelivo, ale hlavně dobroty. Boleslav pořádá sbírku pro útulek

Čistě elektrická Škoda Enyaq iV je dosud největším krokem české automobilky v rámci elektrifikace vozového parku. Toto SUV je prvním sériovým modelem značky Škoda na bázi platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen a vyrábí se v hlavním závodě v Mladé Boleslavi. Má pohon zadních nebo všech kol a na výběr je také pět úrovní výkonu od 109 do 220 kW a tři velikosti baterií. S dojezdem více než 520 kilometrů je vhodný i pro delší cestování.

Nominace do nejužšího výběru sedmi finalistů ocenění Auto roku je dalším úspěchem modelu Škoda Enyaq iV. Na začátku listopadu získal mezinárodně uznávané ocenění Golden Steering Wheel 2021 jako nejlepší SUV s elektrickým pohonem.