Více než stovka dětí z mateřských škol v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách se zapojila do soutěže 'Mladý designér', kterou vyhlásila společnost Škoda Auto.

V rámci projektu Podpora rodin oslovila Škoda Auto celkem 45 mateřských škol v Mladé Boleslavi, Vrchlabí a Kvasinách.

Děti měly za úkol nakreslit svůj vysněný vůz Škoda.

Z celkového počtu 107 výkresů bylo do soutěže vybráno 74, a ty byly již během dubna vystaveny ve Škoda Muzeu.

Návštěvníci mohli hlasováním vybírat nejhezčí obrázek pro každou lokalitu, kde má Škoda Auto svůj závod.

Slavnostního vyhlášení výsledků v prostorách Škoda Muzea se zúčastnilo přes 600 dětí, speciální cenu šéfdesignera Jozefa Kabaně získala Ema Hrnčířová z mateřské školy Sedmikráska z Mladé Boleslavi. Ceny ovšem převzali i další autoři nejzdařilejších obrázků.

„Společnost Škoda Auto dlouhodobě podporuje technické vzdělávání a zaměřuje se i na ty nejmenší," říká Bohdan Wojnar, člen představenstva za oblast personalistiky.

„Velmi nás těší hojná účast dětí z mateřských škol v okolí našich výrobních závodů. Říká se, že děti jsou naše budoucnost, a tak je možné, že mezi účastníky je i nějaký budoucí designér, který se bude podílet na podobě budoucích modelů značky Škoda," dodává Wojnar.

Škoda Auto se zaměřuje na vzdělávání mladých lidí již delší dobu a její vysoká škola a střední odborné učiliště patří mezi kvalitní vzdělávací instituce v České republice. Firma spolupracuje také s různými vysokými školami v tuzemsku i zahraničí. Kromě toho se angažuje i v podpoře a popularizaci technického vzdělávání na středních a základních školách, a to například zajištěním vybavení speciálních učeben nebo pořádáním odborných exkurzí a přednášek.