O historický bronz se postarala v dámském singlu Kateřina Zuzáková, která poprvé prohrála až v semifinále, když 0:2 podlehla krumlovské Sabině Milové. O velkou senzaci se ale postarala o kolo dříve, když ve čtvrtfinále vyřadila nasazenou dvojku Zuzanu Pavelkovou. Bronzová medaile je prvním pódiovým úspěchem v pětačtyřicetileté historii benáteckého klubu. 

„Vítězství nad Zuzanou Pavelkovou bych zařadila jako možná svůj nejlepší zápas. Mrzí ale vypadnutí v deblu v prvním kole, neboť jsme měli příznivý los až do finále,“ hodnotila nakonec pozitivně šampionát Kateřina Zuzáková.

Další bronz pak přidal Lukáš Zevl v mužském deblu, když z pozice nasazené pětky došel až do semifinále, kde podlehl po velké bitvě Ondřeji Královi 1:2 na sety. „Jsem rád za medaili, kterou se mi podařilo získat opět po několika letech. Ale zároveň jsem trochu zklamaný, že jsem v semifinále nedokázal uspět. Při dané konstelaci jsem si věřil i na titul, ale nevyšlo to,“ komentoval konečné třetí místo Lukáš Zevl.

BASKETBAL - ilustrační foto.
Basketbalisté Mladé Boleslavi jsou stále na vítězné vlně

Ve dvouhře se bohužel nemohl představit Jan Fröhlich, který žádal badmintonový svaz o divokou kartu, avšak ten jí české badmintonové legendě nepřidělil.

Dvě semifinálové účasti znamenající bronzovou medaili pak vybojovala Denisa Šikalová, která se představila v deblu a také mixu. V dámské čtyřhře jej získala po boku Magdaleny Lajdové (Astra Praha), v mixu nastoupila s Vojtěchem Šelongem (Brno). „Šampionát hodnotím kladně. Dvě bronzové medaile jsou skvělým výsledkem. Navíc bych řekla, že od zranění mám za sebou velký kus práce a teď přišla zasloužená odměna,“ hlásila spokojeně Šikalová. 

Atleti AC Mladá Boleslav na krajských přeborech.
Pět krajských titulů pro atlety