27. dubna

2012

Tak dlouho chodili pro barážovou vodu, až se extraligové ucho utrhlo

Je konec! Po čtyřech letech opouštějí hokejisté Mladé Boleslavi elitní extraligovou společnost. Tak dlouho chodili Bruslaři pro barážovou vodu až se na pátý pokus extraligové ucho utrhlo.

V úterý si ještě tým kapitána Davida Výborného od sestupové propasti poodstoupil, ve čtvrtek však po porážce 2:4 padá do prvoligových hlubin.

Místo Sparty, Pardubic, či Plzně zavítají do Mladé Boleslavi například týmy Kadaně, Třebíče, nebo Litoměřic. Fanoušci se také mohou těšit na pojizerské derby s Benátkami.

„Nemáme se na co vymlouvat, jsme všichni podepsaní pod tím, že Boleslav prohrála v baráži. Od prvního náhradníka po trenéra,“ smutnil po zápase kouč Mladé Boleslavi Petr Novák, který se k týmu připojil během letošní sezony za odvolaného Vladimíra Jeřábka.

Boleslav hrála v barážové sérii o extraligové bytí či nebytí popáté v řadě, přičemž v roce 2008 jako vítěz první ligy vyřadila tehdy extraligové Ústecké Lvy. Následující čtyři roky pak Boleslav musela hájit svou příslušnost mezi elitou coby poslední celek extraligy.

Tři pokusy byly úspěšné, čtvrtý, ten letošní, už nikoliv. Boleslavským hráčům a fanouškům tak zbyly jen oči pro pláč.

Poslední nadějí by ještě mohlo být rozhodnutí vedení soutěže o uzavření extraligy s patnácti účastníky. O něm hlasitě debatovala Asociace profesionálních klubů už během sezony, ale po vypovězení smlouvy se svazem ztratila možnost řízení soutěže.

Hokejový svaz podle všeho ponechá systém extraligy se čtrnácti účastníky, avšak změnit by se mohl systém baráže, kde by se měly představit dva nejhorší týmy z extraligy proti finalistům prvoligové soutěže.

Po skončení zápasu proběhlo několik konfliktů v sektoru hostí. Slavící fanoušci Chomutova se dožadovali vstupu na ledovou plochu k oslavám se svými hráči, to jim však bylo znemožněno z bezpečnostních důvodů. Následovali ještě strkanice s domácími fans při odchodu ze stadionu.

Mladá Boleslav – Chomutov 2:4

Branky a nahrávky: 3. Mikulík (D. Výborný, Beňovič), 49. Baldwin (Balaštík) – 5. Endál (Macháček), 12. Havíř (D. Hruška, Macháček), 31. D. Hruška (Rutta), 42. Diviš (Ondřej, Rutta).

2013

Házenkáři Podlázek remizovali s Mostem

Tuto sobotu sehráli Podlázečtí házenkáři další důležité utkání s Baníkem Most. Po vyrovnaném utkání remizovali 16:16 po poločase 11:9.

Podlázky: Miler, Tišler, P. Mikulecký, J. Mikulecký, O. Barabáš, Doležal, Kešner, Louda, M. Barabáš 6, K. Kučera 7.

2015

Vzdor všem vlivům vyhráli fotbalisté Boleslavi v Plzni

Bez osmi hráčů základní sestavy, v deseti, a proti čtrnácti Boleslav porazila Viktorku

Plzeň – Mladá Boleslav 1:2

Fotbalisté Plzně po dvou letech poprvé prohráli na domácím hřišti, když ve 25. kole první ligy překvapivě podlehli výrazně oslabené Mladé Boleslavi 1:2.

2016

Rozjetá juniorka deklasovala Liberec dokonce bůrem

Po celé utkání devětadvacátého kola Juniorské ligy byli boleslavští fotbalisté aktivnějším týmem a po zásluze získali tři body, když tři rozhodující z celkových pěti gólů dali v závěrečné čtvrthodince prvního poločasu. Aktuální neporazitelnost zaokrouhlili na deset mistrovských zápasů.

Liberec – Ml. Boleslav 0:5 (0:3)

Branky: 29. Malpon, 39. Kateřiňák, 43. Kozma, 58. Vodháněl, 90. Kocourek. Rozhodčí: Melichar. ŽK: 0:1. Diváci: 70. Boleslav: Godula – Kysela, Hůlka, Glöckner (73. Wolf), Fabián (88. Lukeš) – Malpon, Kateřiňák (63. Bojda) – Ladra, Albina, Vodháněl (88. Lacek) – Kozma (63. Kocourek).

2017

Lenc na mistrovství nepojede

Kouč české hokejové reprezentace škrtal v kádru před Carlson Hockey Games. Ty už se nebudou týkat Radana Lence. Naopak Tomáš Hyka v kádru i nadále zůstává.

2018

Mistrům ještě sezona nekončí

Trojice novopečených českých šampionů ve florbale se představí na turnaji EFT v Brně. V nominaci na zápasy národního týmu proti Švédsku (dnes od 19), Švýcarsku (zítra, 15) a Finsku (v neděli, 15) figurují z mistrovské Boleslavi brankář Lukáš Bauer a útočníci Jiří Curney s Milanem Tomašíkem.

2019

Boleslav posílil reprezentant

Technology Florbal Mladá Boleslav představuje první významnou posilu pro sezonu 2019/2020. Po šestiletém působení ve švédské superlize přichází reprezentační obránce Patrik Suchánek. Se svým novým klubem se domluvil na čtyřleté spolupráci. „S Mladou Boleslaví jsem byl v kontaktu delší dobu. Generální manažer Tomáš Pacák mi představil, jak to v klubu funguje, jaké má plány a cíle do budoucna a celý ten koncept se mi líbí. Proto jsem si Bolku vybral,“ řekl Patrik Suchánek. (