Nejvyšší republiková soutěž Českého krasobruslařského svazu – Velká cena Prahy – byla posledním nominačním závod pro kategorie juniorů a seniorů, pro nadcházející Mistrovství České republiky juniorů a Přebor ČR seniorů, které se koná za týden v Plzni.

Ve skvělé formě se v Praze předvedly obě juniorské reprezentantky mladoboleslavského oddílu TJ Auto Škoda. V nabité konkurenci si Monika Zörklerová svým bezchybným výkonem v obou jízdách vybojovala letošní bodové maximum a umístila se na skvělém pátém místě. Její volná jízda byla hodnocena dokonce jako čtvrtá nejlepší.

Dorota Horáčková předvedla taktéž vynikající výkony v obou programech, až na jedinou chybu v závěru volné jízdy. Vybruslila si tak výbornou šestou příčku.

Obě reprezentantky oddílu TJ Auto Škoda si tímto zajistili nominaci na Mistrovství ČR juniorů pro rok 2015. Monika na něj postupuje z 11., Dorota ze 14. místa celoročního žebříčku.

Nominaci na Přebor ČR seniorů si vybojovala také Karolína Líhařová, která ovšem v Praze nestartovala. Trio mladoboleslavských krasobruslařek se bude nyní intenzivně připravovat na nadcházející MČR pod vedením jejich trenérky Dagmar Pletkové.

V Praze ale pokračovaly boje ještě v žákovských kategoriích, jejichž mistrovství republiky se ale koná až na začátku října v Orlové. V kategorii mladší žáci si František Kareš opět vylepšil osobní bodové maximum a umístil se na pátém. místě.

Před dvěma týdny navíc splnil v Uherském Brodě testy výkonnosti potřebné pro start na MČR. V kategorii Mladší žačky se v Praze příliš nedařilo Dianě Foersterové, která se umístila na 29. místě. Mezi Nejmladšími žačkami si vybojovala Lucie Krinwaldová velmi pěkné patnácté místo.