Na severu Moravy proběhlo o uplynulém víkendu Mistrovství České republiky juniorů v krasobruslení.

Nominovalo se na něj nejlepších 24 juniorek dle celoročního žebříčku. Mladoboleslavský oddíl TJ Auto Škoda na něm reprezentovala osmnáctiletá Monika Zörklerová, svěřenkyně trenérky Dagmar Pletkové, která se nominovala ze sedmého místa žebříčku Českého poháru.

Do města pod Beskydy se mladoboleslavská výprava vydala už v pátek, protože k večeru proběhlo slavnostní zahájení Mistrovství ČR spojené s losováním. Na krátký program nastupovala Monika se startovním číslem 18. V programu na taneční rytmy rumby a samby nechyběla technická náročnost skokové části jízdy ani bruslařská vyzrálost. S drobnou chybičkou u dvojitého axela si Monika vybruslila osobní bodový rekord a po krátkém programu figurovala na vynikajícím šestém místě.

Tímto výsledkem se zařadila do elitní poslední rozjížďky pro volnou jízdu. Navíc nastupovala se startovním číslem 22. po vedoucí závodnici průběžného pořadí a pak i toho celkového. S tímto těžkým losem se Monika vypořádala dobře. Ve volné jízdě předvedla čistě všechny skokové prvky a náročné kombinace, jedinou vadou na kráse byl pád u poslední skokové kombinace.

I tak si ale Monika vylepšila své osobní bodové maximum a umístila se na celkovém osmém místě a nechala za sebou i některé favoritky soutěže. Zvítězila Anna Dušková z USK Praha, druhá skončila Aneta Janiczková z Třince a třetí Klára Světlíková z Uherského Hradiště.

„Vystoupení Moniky na Mistrovství ČR Juniorů hodnotím velice kladně, jelikož předvedla výborné výkony s minimem chyb a ve velmi silné konkurenci se určitě neztratila," shrnula výkon trenérka Dagmar Pletková.

VERONIKA PLETKOVÁ