V chodských Domažlicích si během víkendu dali dostaveníčko nejlepší plavci a plavkyně Čech ročníku 2005, aby se v napínavých bojích utkali o kovy nejcennější.

Boleslavský plavecký oddíl reprezentovali Michal Bednář, Jakub Peták, Diana Homolková, Klára Horáková, Dominika Paurová, Tina Podzimková a Natálie Tužilová.

Michala Bednáře nezastihl šampionát v nejlepším rozpoložení, přesto se bojovnými výkony ve všech šesti disciplínách umístil v desítce, když na 50VZ dlouho atakoval stupně vítězů, aby nakonec skončil na nepopulárním čtvrtém místě, na 200VZ skončil pátý.

Jakub Peták předvedl nejlepší start na 200Z, kde jen těsně zůstal za elitní desítkou na 11. místě v krásném novém osobním rekordu.
Diana Homolková bojovala se soupeřkami bez ostychu, ale na lepší umístění než ve druhé desítce to tentokrát bohužel nestačilo.

Dvoje nepopulární „brambory" v osobních rekordech vybojovala Klára Horáková v obou prsařských disciplínách, další krásná umístění v desítce přidala i v dalších disciplínách.

Svojí plaveckou derniéru si v Domažlicích prožila bojovnice Dominika Paurová, v disciplíně 100P skončila na výborném 8. místě.

Zdravotní indispozice nedovolila Tině Podzimkové „prodat" vynikající tréninkovou morálku, přesto je třeba Tinu pochválit, že pro kolektivní výkon byla ochotna udělat maximum i když jí opravdu nebylo dobře.

Královnou domažlického šampionátu byla Natálie Tužilová! Ani v jednom ze šesti startů nenašla přemožitelku a v některých disciplínách doslova deklasovala soupeřky „o parník". Šest zlatých medailí a šest výkonů, za které by se nemusely stydět mnohem starší plavkyně, byly pro Natálku odměnou za její přístup k tréninkům.

Štafety žaček ve složení Horáková, Paurová, Podzimková a Tužilová znovu nenašly soupeřky, které by je dokázaly porazit (i když v kraulové štafetě to byly nervy od začátku do konce). Polohovou i kraulovou štafetu holky vyhrály k obrovské radosti boleslavských fanoušků, kterých se na tribuně domažlického bazénu sešlo opravdu hodně.

Osm zlatých medailí, tři „brambory" a mnoho umístění v elitní desítce je skvělým zakončením letní sezóny pro jedenáctileté boleslavské plavce. Velká
pochvala za přístup k jednotlivým startům, kolektivní povzbuzování a bojovné starty všech. Velký dík patří i rodičům za neúnavné povzbuzování na bazénu.

IVANA DAVÍDKOVÁ